Milan i Fiorentina pregovaraju oko Montoliva

Potvrdio agent talijanskog veznjaka

Milan i Fiorentina pregovaraju oko Montoliva

Milan je potvrdio interes za veznjaka Liverpoola, Alberta Aquilanija, ali nikada se nije oglasio u vezi Riccarda Montoliva. Međutim, agent člana Fiorentine, istakao je da su Rossoneri stupili u kontakt sa Violama.

Talijanski mediji su pisali da je Massimiliano Allegri zainteresovan za Montoliva, a to je potvrdio i agent 26-godišnjeg veznjaka. No, postoji mogućnost i da ostane u dresu Viola i naredne sezone, unatoč tome što mu ističe ugovor sljedećeg ljeta.

"Da, istina je. Fiorentina i Milan su u kontaktu.  Na Fiorentini je da odluči šta učiniti. Mi smo odlučili da nećemo produžiti ugovor i ne stvaramo pritisak Fiorentini da proda Montoliva sada", rekao je Giovanni Branchini.

Aquilani je jeftinija opcija za Rossonere. Smatra se da Fiorentina traži 12 miliona eura za Montoliva, a navodno Liverpool bi Aquilanija pustio za iznos između šest i deset miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.