Milan i Inter slavili, Romi bod kod Napolija

26. kolo Serije A

Milan i Inter slavili, Romi bod kod Napolija

Edmir Škorić

Inter je došao do vrijedne pobjede na teškom gostovanju kod Udinesea (2:3), Milan nije imao problema na San Siru sa Atalantom (3:1), dok je Roma remizirala kod Napolija (2:2).

Dva gola Pata i jedan Borriella za novu pobjedu Milana, koji u posljednje vrijeme igra sve bolje. Utješni pogodak za Atalantu postigao je Valdes. Rossonerima je ova pobjeda još slađa, kada se zna da je Roma kiksala na gostovanju kod nimalo ugodnog Napolija.

Baptista i Vučinić su Rimljanima donijeli vodstvo od 0:2 te se činilo kako bodovi odlaze u glavni grad Italije. No, Napoli do kraja utakmice uspijeva poravnati. Najprije Denis u 75. minuti pogađa za 1:2, a Marek Hamšik u finišu postalvja konačnih 2:2.

Inter je zadržao četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Milan, nakon što su danas slavili u Udinama. Ipak, prvi su u vodstvo došli igrači Udinesea kada je Pepe već u drugoj minuti savladao Julio Cesara. Topovskim udarcem je Mario Balotelli poravnao rezultat samo tri minuta kasnije. Gosti preko Maicona dolaze do prvog vodstva na utakmici, a preko Milita (penal) u 45. minuti dolaze do već sigurnih 3:1. Domaći su tek smanjili do kraja preko Antonio Di Natalea, prvog strijelca lige.

Parma je golom Zaccarda bila bolja od Sampdorije, a u derbiju začelja Siena je kao gost ostvarila zlata vrijedna tri boda nad Livornom. Lucarelli je sa bijele tačke doveo Livorno u vodstvo, a Sieni su pobjedu donijeli Calaio i Maccarone u zadnjih deset minuta. Najviše pogodaka viđeno je u Đenovi na utakmici Genoe i Bologne, njih čak sedam, od toga četiri u mreži domaćina.

Večeras se u posljednjoj utakmici 26. kola u Torinu sastaju Juventus i Palermo.

Serija A, 26. kolo:

AC Milan - Atalanta 3:1 (Pato 30, 41, Borrielo 62/ Valdes 56)
Chievo - Cagliari 2:1 (De Paula 33, Granoche 78/ Astori 51)
Genoa - Bologna 3:4 (Suazo 8, 38, Sculli 18/ Busce 11, Adailton 28, 56, 76 - pen)
Livorno - Siena 1:2 (Lucarelli 11 - penal/ Calaio 79, Maccarone 90)
Napoli - AS Roma 2:2 (Denis 75, Hamsik 90 - penal/ Baptista 59 - pen, Vučinić 65)
Parma - Sampdoria 1:0 (Zaccardo 54)
Udinese - Inter 2:3 (Pepe 2, Di Natale 52 - pen./ Balotelli 5, Maicon 20, Milito 45 - pen.)
Juventus - Palermo (večeras)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.