Milan mladog Di Gennara posudio Livornu

Nije imao mjesta na San Siro

Milan mladog Di Gennara posudio Livornu

Edmir Škorić

Mladi veznjak Milana Davide Di Gennaro ostatak će sezone provesti u Livornu na posudbi.

"AC Milan saopštava da su, na privremenoj osnovi, igrača Davide Di Gennara posudili AS Livornu do 30. juna 2010. godine", objavljeno je na službenoj stranici kluba sa San Sira.

21-godišnji Di Gennaro tako će imati priliku dodatno se razviti i steći novo iskustvo. U Livorno je stigao u nadi da će pomoći momčadi da ostane u Seriji A. Trenutno nije zabilježio niti jedan nastup ove sezone u dresu Milana, pa je sigurno ovo najbolje rješenje za sve.

Antonio Candreva, također igrač sredine terena, napustio je prošle sedmice Livorno i otišao u Juventus, pa je Di Gennaro zamišljen kao idealna zamjena, a njegov debi bi trebao biti naredne sedmice kada Livorno bude ugostio Juventus.

Livorno je trenutno šesnaesti sa samo dva boda više od mjesta koje vodi u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.