Milan Muminović: Grist ću na terenu
Radost igrača Sarajeva nakon postignutog gola

Pred revanš susret sa Spartakom

Milan Muminović: Grist ću na terenu

Igrač koji je na Koševu odlučio prvu utakmicu Evropske lige protiv Spartaka, sa zadovoljstvom je za SportSport.ba govorio o svom majstorskom pogodku:

"Prije nego što će lopta doći do mene pogledao sam gdje stoji njihov golman . Lopta mi je stiga, opucao sam i na svu sreću ona je otišla upravo tamo gdje sam ja i zamislio."

Za razliku od Sarajeva, u utakmici na Koševu Spartak nije imao niti jednu izglednu priliku.

"Dobro smo pročitali njihovu igru i izvrsno se postavili na terenu. Naš trener je znao odakle dolaze najveće prijetnje po naš gol. Zadatak je bio da njihovoj veznoj linij ne dopustimo da razigraju svoje napadače i u tome smo uspjeli."

Već u četvrtak Sarajevo će igrati revanš utakmicu na gostujućem terenu. Pred bordo igračima je veliki izazov, ali Muminović smatra da je FK Sarajevo i više nego doraslo izazovu.

"Mi znamo njihovu igru, a nakon prve utakmice smo ih upoznali još bolje. Biće teško na njihovom terenu, ali imamo recept kako ih proći. Moramo igrati čvrsto na sredini terena i zatvoriti njihove napade, a našu priliku tražiti iz kontri koji će sigurno biti mnogo.", tvrdi Muminović. "Ja ću sigurno da "poginem" na terenu u četvrtak i da dam sve od sebe da prođemo dalje. Sjajno je kada postigneš onakav gol i budeš zapažen među ostalim igračima, ali je najbitnije da mi prođemo. Najbolji igrač sigurno će opet biti Horde zla kao i na prošloj utakmici.", završio je skromno Milan Muminović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.