Milan nakon fantastičnog preokreta prošao u polufinale Kupa, pogodio i Ibra!

Rossoneri savladali Torino

Milan nakon fantastičnog preokreta prošao u polufinale Kupa, pogodio i Ibra!

Fudbaleri Milana plasirali su se u polufinale Kupa Italije nakon što su večeras na San Siru poslije produžetaka pobijedili Torino sa 4:2. 

Milan, za koji je susret od prve minute počeo naš Rade Krunić, sjajno je otvorio meč i poveo već nakon 12 minuta a pogodio je Bonaventura. Nakon toga Rossoneri su imali nekoliko dobrih šansi, a prije svega preko Rebića i Piateka koji ipak nisu uspijevali pogađati. Dobru šansu imao je i Krunić, ali njegov udarac glavom otišao je preko gola.

Pred kraj prvog dijela, u 34. minuiti, gosti iz Torina dolaze do poravnanja, a pogodio je nakon lijepe akcije Bremer.

Stefano Pioli je u drugom dijelu meča u igru uveo i Zlatana Ibrahimovića, ali on u tom trenutku nije mnogo pomogao Rossonerima koji su u 71. minuti primili novi gol od Bremera i to je bio preokret gostiju.

Milan se nije predavao i do samog kraja meča je na sve načine pokušavao izboriti barem produžetke što je na kraju i uspio. Sjajno je pogodio Hanak Calhanoglu u 91. minuti sa oko 17 metara i to je bilo 2:2.

Otišlo se u produžetke gdje je mnogo svježiji bio Milan koji je došao do dva gola. Za 3:2 u 106. minuti pogodio je ponovo Calhanoglu da bi samo tri minute kasnije konačan rezultat susreta postavio Zlatan Ibrahimović.

Rade Krunić je u uvom susretu igrao 82 minute, dok je Asmir Begović presjedio na klupi za rezerve.

Milan će u polufinalu igrati protiv velikog rivala Juventusa.

Kup Italije, četvrtfinale:

Milan - Torino 4:2 (2:2)

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Melan
Ibra ih digao iz pepela
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi