Milan napadača pronašao u drugoj ligi

Novi igrač na San Siru

Milan napadača pronašao u drugoj ligi

Edmir Škorić

Redove AC Milana popunio je još jedan napadač, i to na čuđenje svih, radi se o 18-godišnjaku. "Rossoneri" su napadača pronašli u drugoj italijanskoj ligi, Gianmaro Zigoni napustio nastupao je u Trevisu.

Iako smo nekako navikli da Milan dovodi veterane u svoj tim, čini se kako je brazilski stručnjak Leonardo počeo graditi mlađi i moderniji Milan. Italijanski Sky Sports piše kako je Milan za 18-godišnjeg Gianmarca Zigonija morao svoju klupsku kasu olakšati za 1,2 miliona eura.

Zigoni je prošle sezone u dresu Trevisa (Serija B) u 18 utakmica postigao samo dva gola, no njegove najbolje igre su one iz omladinskog pogona Trevisa gdje je postigao i preko 100 golova.

Ima i jednu utakmicu za U-20 repku Italije, jedna utakmica bila je dovoljna da Zigoni postigne pogodak za mladu selekciju Italije. Sky Sports tvrdi da su igrača tražili i drugi velikani Serije A, no da je Milan bio najkonkretniji i najbrži.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.