Milan odustao od Gansa, primarni cilj Lamela

Gazzetta dello Sport tvrdi:

Milan odustao od Gansa, primarni cilj Lamela

Edmir Škorić

Kako nema ništa od kupovine brazilskog dragulja Gansa iz Santosa, talijanski Milan ponovo se "okrenuo" mladoj nadi argentinskog nogometa Eriku Lameli.

Milanov dopredsjednik Adriano Galliani nedavno je kazao kako će Rossoneri ovog ljeta angažirati nekoliko nogometaša. Prioritet je odbrana, no kako su prema riječima trenera Massimiliana Allegrija već potpisali Philippe Mexes i Taye Taiwo, na San Siru će sada raditi na jačanju veznog reda.

Iako se Ganso već duže vrijeme spominje kao rješenje Milana u veznom redu, brazilski Santos nije spreman prodati svoju mladu zvijezdu.

Novi italijanski prvak već je prošle zime nastojao dovesti Lamelu, pa je, piše Gazzetta dello Sport, izgledno da se transfer 19-godišnjaka iz River Platea u Milan realizira krajem ove sezone.

Lamela je, navodno, primarni cilj Rossonera, čiji su predstavnici već obavili razgovore sa Lamelinim menadžerom Marcelom Simonianom. Lamela bi Milan mogao koštati i do 20 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.