Milan ostao na vrhu, hat-trick Ibrahimovića

Serija A, 26. kolo

Milan ostao na vrhu, hat-trick Ibrahimovića

U prvom meču 26. kola Serije A, Milan je na stadionu Renzo Barbera deklasirao Palermo rezultatom 0:4.

Bila je to sjajna partija Rossonera, u kojoj je briljirao Zlatan Ibrahimović.

Već u prvih 45. minuta, Milan je riješio sve dileme oko pobjednika, zahvaljujući fenomenalnom Zlatanu Ibrahimoviću koji je stigao do hat-tricka, golovima u 21., 31., i 35. minuti.

Prvi gol je postigao nakon jedne greške odbrane domaćih i pasa Robinha, kada je majstorskim šutem lijevom nogom postigao vodeći gol.

Nakon toga, svoj drugi gol postiže nakon kontre Milana i solo akcije, iako je prethodno Palermo imao odličnu šansu za poravnanje, a  35. minuti, sjajnim šutem sa dvadesetak metara, došao je do 18. gola u ovoj sezoni, čime se na vrhu liste strijelca izjednačio sa Di Nataleom.

Thiago Silva je u 58. minuti postigao i četvrti gol za Rossonere, nakon centaršuta El Shaarawya i sjajnog udarca glavom, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i ostalo je 0:4.

Prva pobjeda Milana u Palermu, nakon 2006. godine i pet uzastopnih poraza na Barberi, kojom su ostali na vrhu tabele.


Palermo 0-4 AC Milan by simaotvgolo12
Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.