Milan prokockao dva gola prednosti

Serija A, 10. kolo

Milan prokockao dva gola prednosti

Edmir Škorić

Milan je u Napulju sve do 90. minute imao 0:2, a onda su primili dva pogodka i susret je završen podjelom bodova. U derbiju 10. kola Serije A Juventus je nadigrao Sampdoriju (5:1), a Roma je poražena u Udinama (2:1).

Taj Milan zaista zna ugodno ali i neugodno iznenaditi čovjeka. Večeras su igrali s Napolijem i nakon samo pet minuta imali 0:2, no Rossoneri su to uspjeli izdržati sve do - 90. minute! Već u drugoj minuti Seedorf je loptu plasirao do Inzaghija a ovaj šutirao pored nemoćnog golmana Napolija. Tri minute kasnije Milan je došao i do 0:2. U doista sumnjivoj situaciji Inzaghi je proigrao Pata, ovaj izašao sam pred gol domaćih i loptu zakucao u mrežu. Cigarini i Denis u zadnjim su minutama savladali Didu i svom timu donijeli veliki bod. Par minuta prije toga u redovima gostiju isključen je bio Abate.

Derbi 10. kola italijanske Serije A odigrali su Juventus i Sampdorija. Delle Alpi je večeras slavio visoku pobjedu nad izravnim favoritom za Scudetto, bar ako je suditi po trenutnom pogledu na tabelu. Igrala se 26. minuta kada se nakon kornera domaćih najbolje snašao Amauri i loptu sa dva metra zakucao u mrežu Castellazzija. Do kraja prvog dijela Chiellini pogađa za 2:0. Jedan igrač Stare dame prošao je po lijevoj strani, prizemno centrirao a Chiellini postavio nogu i pogodio.

Pet minuta u nastavku trebalo je Torinezima da postignu i treći pogodak. Skoro identična situacija kao kod drugog gola, samo što je Camoranesi loptu u mrežu poslao sa nekih 11 metara. Desetak minuta kasnije Amuari je postigao i svoj drugi pogodak, kada je glavom na ubačaj Camoranesija loptu smjestio u mrežu gostiju iz Đenove. Dvije minute kasnije Pazzini donosi utješni pogodak Sampdoriji, a rezervista David Trezeguet u 88. minuti postavio konačnih 5:1.

Romin trener Claudio Ranieri dobro bi se trebao zabrinuti poslije večerašnje noći, budući da je Roma doživjela i novi poraz i to u Udinama. Udinese je došao do vodstva golom Floro Floresa, da bi Vučici poravnanje donio De Rossi pred kraj prvog dijela. Floro Flores pobjednički gol postiže u 85. minuti. Treba napomenuti da su Rimljani igrali sa deset igrača od 48. minute kada je Taddei zaradio direktni crveni karton.

Parma je golovima Bojinova i Paloschija stigla do pobjede nad Barijem. U borbi za opstanak Bologna je slavila na svom terenu protiv Siene. Adailton i Osvaldo pogađali su mrežu Siene, da bi utješni pogodak za goste postigao Calaio dvije minute prije kraja utakmice. Lazi je na Olimpicu poražen s minimalnih 0:1 od Cagliarija. Nebesko-plavima presudio je Matri golom u 51. minuti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.