Milan propustio priliku da preuzme vrh

Serija A, 29. kolo

Milan propustio priliku da preuzme vrh

Edmir Škorić

Milan je u 29. kolu italijanske Serije A na svom San Siru remizirao sa Napolijem (1:1) i tako propustio priliku nakon dugo vremena zasjesti na čelo tabele. Važne pobjede u borbi za opstanak ostvarili su Siena i Atalanta.

Prvih desetak minuta na San Siru proteklo je u blagoj incijativi Milana, koji je svim silama pokušavao ostvariti trijumf  nad veoma nezgodnom ekipom Napolija. Thiago Silva je u devetoj minuti tukao sa 24 metra iz kosa s lijeve strane, ali je lopta pogodila jednog od igrača Napolija i završila u korneru.

I dok su domaći razmišljali kako savladati De  Sanctisa, gosti iz Napulja su poveli. Igrala se trinaesta minuta, Lavezzi je dobio loptu na desnoj strani, Abbiati se sudario sa dva svoja igrača, pa je Argentinac prizmeno dodao loptu do Campagnara, koji je ostao sam na petnaestak metara i nije mu bilo teško loptu poslati u potpuno praznu mrežu domaćih.

Lavezzi je pet minuta kasnije poluškaricama sa trinaest metara dobro šutirao, Abbiati krajnjim naporom izbio u korner. Do poravnanja domaći su došli u 25. minuti. Ronaldinho je s lijeve strane desnom nogom odlično centrirao, Filipo Inzaghi sa svega tri metra glavom ispred Rinauda zakucao loptu u mrežu De Sanctisa.

Quagliarella je u 31. minuti glavom dobro šutirao, no otišlo je to malo pored desne stative Abbiatija. Minut kansije Marek Hamšik je opalio sa oko 26 metara, no njegov udarac odlazi metar iznad gola domaćih. Napoli je bio dosta bolji u prvom poluvremenu i Rossoneri su mogli biti sretni što je na semaforu u tim trenucima pisalo 1:1.

U nastavku je Milan jednostavno želio zabiti pogodak i doći na prvo mjesto, no nije bilo prave završnice, iako je De Sanctis nekoliko puta spašavao gol gostiju. Jednu od boljih prilika propustio je Inzaghi u 60. minuti, kada je Ronaldinho u svom stilu prošao po lijevoj strani, gurnuo loptu na rub peterca, a iskusni napadač šutirao ravno u De Sanctisa.

Derbi začelja odigran je u Bergamu, gdje je Atalanta naprosto "razbila" Livorno sa 3:0. Padoin je doveo domaće u vodstvo, a u nastavku Chevanton i Adriano postavljaju konačnih 3:0. Lazio je konačno došao do pobjede i malo napredovao sa donjeg dijela. Nebesko-plavi su slavili kod Cagliarija sa 0:2 i to golovima Rocchija i Floccarija.

Siena je, baš kao i Atalanta, napravila veliki rezultat na svom terenu. Golom Larronda iz jedanaeste minute došli su do važna tri boda protiv Bologne. Sampdoria i Juventus se sastaju večeras od 20:45 sati, što je ujedno posljednja utakmica 29. kola Serije A.

Serija A, 29. kolo:
AC Milan - Napoli 1:1 (Inzaghi 27/ Campagnaro 13)
Atalanta - Livorno 3:0 (Padoin 13, Chevanton 49, Adriano 54)
Bari - Parma 1:1 (Masiello  85/ Zenoni 36)
Cagliari - Lazio 0:2 (Rocchi 4, Floccari 37)
Chievo - Catania 1:1 (Pellissier 64/ Maxi Lopez 74)
Siena - Bologna 1:0 (Larrondo 11)
Sampdoria - Juventus (večeras)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.