Milan se diže iz pepela, Cutrone srušio Inter za polufinale Kupa
Rossoneri su ove sezone očajni, pa im je pobjeda nad Interom došla kao neka prekretnica, a Gattuso se spasio otkaza zahvaljujući mladom Cutroneu.

Rossoneri se bude

Milan se diže iz pepela, Cutrone srušio Inter za polufinale Kupa

Edmir Škorić

Gradski rivali odigrali su meč u okviru četvrtfinala Kupa Italije, a u polufinale su se plasirali nogometaši Milana, koji su u produžecima došli do gola.

Milanu odavno ne ide, u izuzetno lošoj je seriji, dok je Inter nakon dobrog starta sezone vezao dva poraza i to neočekivana od Sassuola i Udinesea.

Stoga je večerašnji meč bio od velike važnosti i za Rossonere, a i za Neroazzurre, pa su od prve minute i jedni i drugi krenuli po pobjedu i plasman u polufinale Kupa. Očekivano, odlučivale su nijanse i tek jedan pogodak, koji je viđen u dodatnih pola sata igre, a junak crveno-crnih je mladi Patrick Cutrone.

Prvu pravu šansu imao je Bonaventura u 19. m inuti, ali je Handanovič uspio da odbrani, a u 26. minuti poništen je pogodak Ivana Perišića zbog ofsajda i to naknadnim pregledavanjem snimke.

Suso je u 28. minuti dobro gađao, Handanović opet bio na mjestu, a na drugoj strani Icardi prijeti s 11 metara glavom, no odlazi pored gola udarac argentinskog napadača.

U nastavku je Milan bio opasniji i konkretniji, mada je i Inter imao svoje šanse, a najbolju je imao Joao Mario, no sjajno je odbranio Antonio Donnarumma, brat Milanove golmanske zvijezde.

Suso je bio najbliži golu u timu Milana, Bonaventura je također imao sjajnu šansu glavom, no nedostajalo je efikasnosti igračima koje s klupe predvodi Gennaro Gattuso.

Ostalo je 0:0 nakon 90 minuta igre, pa su se na San Siru igrali produžeci. Milan je uspio da dođe do pogotka u 104. minuti, kada je mladi Cutrone, koji je u 76. zamijenio Kalinića, postigao pogodak na ubačaj Susa za veliko slavlje Rossonera.

U polufinalu Milan će u dvije utakmice igrati protiv Lazija, koji je golom Senada Lulića noć prije na Olimpiku eliminisao Fiorentinu.

Kup Italije, četvrtfinale:
Milan - Inter 1:0 (Cutrone 104)

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi