Jednoglasno izabran: FK Borac dobio novog predsjednika

Povjerenje Milanu Tegetliji

Jednoglasno izabran: FK Borac dobio novog predsjednika

Edmir Škorić

Na večerašnjoj sjednici Skupštine Milan Tegeltija imenovan je za novog predsjednika Borca iz Banjaluke.

Pravni savjetnik Milorada Dodika jednoglasno je izabran za prvog čovjeka FK Borac, a on će na ovoj poziciji naslijediti Stojana Malbašića, koji je funkciju predsjednika obavljao od avgusta 2020. godine.

Predsjednička funkcija koju će obavljati u narednom periodu predstavljaće Tegeltija povratak u Borac, s obzirom na to da je 2010. i 2011. godine, kada je Borac osvojio Kup BiH i bio osvajač Premijer lige BiH, obavljao ulogu potpredsjednika.

Milan Tegeltija rođen je 1971. godine u Pančevu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Obavljao je funkciju sudije Vojnog suda u Banjaluci, dok je u martu 2007. godine postao predsjednik Osnovnog suda u Banjaluci. Za člana Visokog sudskog i tužilačkog vijeća imenovan je 2014. godine.

U februaru 2021. godine postao je pravni savjetnik Milorada Dodika, što je funkcija koju i danas obavlja.

Pokušat će sada da pomogne Borcu da ostvari zacrtane ciljeve i da klub podigne na viši nivo. S obzirom da je jednogasno dobio priliku, očito članovi Borčeve Skupštine imaju puno povjerenje u njega.

Što se Borca tiče, ove sezone se bori za plasman u Evropu i na dobrom je putu s obzirom da se sada nalazi na drugom mjestu s 43 boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon nedavnog remija u Tuzli sa ekipom Tuzla City (2:2), Banjalučanima slijedi derbi kola protiv Zrinjskog narednog vikenda.

Banjalučani su ranije ispali iz Kupa, dok će Plemići naredne sedmice igrati s Tuzla Cityjem svoj prvi meč polufinala Kupa. U drugom polufinalnom paru snage će odmjeriti Velež i Željezničar.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Najnovije vijesti