Milan u osmini finala ili Marseilleov spas
Novi okršaj Italijana i Francuza

Skupina C

Milan u osmini finala ili Marseilleov spas

Edmir Škorić

Milan je u prvom kolu Lige prvaka iznenadio mnoge i sa vrelog gostovanja u Marseille vratio se sa tri boda. Oba gola tada postigao je Inzaghi, no sada najveća opasnost Francuzima prijeti od Ronaldinha, Seedorfa, Pata...

Sutra će San Siro biti vjerovatno ispunjeno do posljednjeg mjesta, budući da Milan igra sve bolje i bolje, a navijači očekuju dobru predstavu protiv Olympique Marseilla i pobjedu za siguran prolaz Rossonera n osminu finala Lige prvaka.

U prvoj utakmici odigranoj na Veledromu Marseille je pretučen (0:2) a strijelac oba gola bio je Pipo Inzaghi, koji sada i nije najveća opasnost po francusku momčad. Milanezi su u nedjelju sa 4:3 savladali Cagliari i briljirao je napadač Marco Borriello, pa je velika mogućnost da upravo on krene od prve minute u tandemu sa Patom. Sredina pripada Pirlu, Seedorfu, Ronaldinhu i eventualno Flaminiju.

Marseilleovci na San Siro dolaze kao četvrtoplasirana momčad Le Championnata, osim toga u petak su na Veledromu slavili protiv PSG-a, što je sigurno dodatni motiv za Francuze.

"Lijepo je pobijediti Parižane prije odlaska u Milano, to je dobro za naše povjerneje. Milan je dosta drugačiji, ali vjerujem da možemo pobijediti. Moramo, ako želimo nastaviti takmičenje u Ligi prvaka", kazao je defanzivac Marseillea, Argentinac Gabriel Heinze.

"Seedorf je njihov najvažniji igrač, pa ćemo ga najviše morati držati na oku. On je taj koji daje sve dobre lopte, vrlo je inteligentan i stvarno je dodatna vrijednost Milana", ističe gostujući veznjak Fabrice Abriel.

Ukoliko Marseille ostane poražen sutra, Real Madrid će na njihovu sreću proći pobjedom nad švicarskom Zurichom, što je itekako najvjerovatnija opcija ishoda u skupini C.

Parovi:
AC Milan - Marseille (20:45)
Real Madrid - Zurich (20:45)

Poredak:
1. AC Milan 7
2. Real Madrid 7
3. Marseille 6
4. Zurich 3

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.