Milanetto iz Genove u Lugano

Milanetto iz Genove u Lugano

Edmir Škorić

Iako je Genoa tražila da ostane, iskusni Omar Mianetto potpisao je jednogodišnji ugovor sa švicarskim drugoligašem, ekipom Lugana.

Švicarski drugoligaš Lugano dobio je priliku svojim navijačima saopštiti radosnu vijest - potpisivanje jednogodišnjeg ugovora sa Milanettom.

35-godišnji Milanetto imao je dosta turbulentne odnose sa navijačima. Bo je veoma popularna ličnost, ali odnos se pogoršao kada je vrijeđao gledatelje tokom derbi utakmice protiv Sampdorije u prošloj sezoni.

Tada su se izvan klupskih prostorija pojavili grafiti navijača, koji su tražili njegov odlazak iz kluba. Milanetto je u Genou stigao iz Brescie prije pet godina i upisao je 123 nastupa za Đenovljane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.