Milanič: Željezničar je izuzetno težak protivnik

Milanič pun hvale za Željezničar

Milanič: Željezničar je izuzetno težak protivnik

M. Šljivak

Trener ekipe Maribora Darko Milanič bio je zadovoljan žrijebom drugog pretkola Lige prvaka u kojem je njegov tim dobio za protivnika nešeg prvaka Željezničar.

Milanič je pohvalno govorio o Željezničaru, no naglasio je da je cilj Maribora jasan, a to je prolazak u narednu fazu takmičenja.

"Željezničar je vrlo težak protivnik koji zahtjeva temeljitu pripremu. Od saznanja da ćemo igrati s njima počeli smo prikupljati informacije o njima koje bi nam mogle pomoći da prođemo u naredni krug. U Bosni i Hercegovini se igra dobar nogomet. Imaju dosta talentovanih igrača, a Željezničar je klub sa velikom tradicijom. Ipak, iako znamo da nas čekaju zahtjevne utakmice i veoma temperamentni navijači Željezničara, naš cilj je jasan, prolaz u naredni krug Lige prvaka, " rekao je trener Maribora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.