Milanović: Dobar bi bio i bod

Trener Drine uoči debitanskog nastupa

Milanović: Dobar bi bio i bod

E. Škorić

Drinu danas očekuje debitanski nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Izabranici Miroslava Milanovića gostuju u Banovićima kod Budućnosti, ekipe koja je, također, prošle sezone kroz Prvu ligu izborila status premijerligaša.

Zvorničane je u društvo najboljih uveo Miroslav Milanović, trener koji nije previše optimističan uoči utakmice sa "rudarima", te dodaje kako bi i osvajanje jednog boda bio uspjeh.

"Igramo sa ekipom koja je dosta slična nama, odnosno koja je tek ušla u Premijer ligu. No, da budem iskren i objektivan, volio bih da osvojimo barem jedan bod. Pravo da vam kažem, svaka liga je puno jača od one iz koje ste došli. Pred nama je jako težak put. Budućnost je danas favorit, jer prije svega oni igraju na svom terenu. Ali, ponavljam, pokušat ćemo doći do povoljnog rezultata i bod bi svakako zadovoljio naše apetite", kazao je Milovanović za SportSport.ba, dodavši:

"Nas čeka borba za opstanak. Možda zvučim pesimistično, ali ne vjerujem da možemo napraviti puno toga u svojoj debitanskoj sezoni u Premijer ligi, pa nam je cilj ostati u ligi, a onda vremenom graditi dobre rezultate. Što se igračkog kadra tiče, ovog ljeta smo doveli četiri-pet pojačanja, no koliko možemo, tek ćemo pokazati u utakmicama koje nadolaze".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.