Milanu bod kod Livorna, Juveu tri kod Lazija
Trezeguet strijelac

Serija A, 3. kolo

Milanu bod kod Livorna, Juveu tri kod Lazija

E. Škorić

AC Milan nije uspio savladati Livorno, a osim toga trener Leonardo na klupu je poslao Andrea Pirla. U drugoj večerašnjoj utakmici Juventus je golovima Trezegueta i Caceresa slavio u Rimu protiv Lazija.

Milan je ponovo kiksao, ovaj put na gostovanju kod Livorna. Trener Rossonera Leonardo na klupi je ostavio Inzaghija, doduše ništa novo, ali neigranje Pirla u startnoj postavi mnoge je iznenadilo. Umjesto njega priliku je dobio Mathieu Flamini.

Bolje su utakmicu otvorili igrači Livorna koji preko Pulzettija i Lucarellija prijete Storariju. Najbolju šansu Livorno je propustio u 19. minuti kada se Lucarelli riješio Neste, ali njegov udarac uspijeva odbraniti Storari. Jednostavno, nije bilo pravih lopti za Pata i Huntelaara u napadu Milana, pa su odbrambeni igrači Livorna bili brezposleni.

Sredinom prvog dijela Cadreva je iz slobodnog skoro pogodio mrežu Rossonera, ali opet je Storari spasio. Do kraja prvog dijela Huntelaar se okupao, ali je De Lucia bez problema odbranio. Milanova neučinkovitost u napadu natjerala je Leonarda da u igru ubaci Pirla umjesto Ronaldinha i Inzaghija umjesto Huntelaara. Pirlo je u 60. minuti uzdrmao prećku Livorna sa nekih 20 metara.

U 70. minuti Inzaghi se našao u dobroj prigodi, no nije ju iskoristio. Iako je Livrno možda mogao i do pobjede danas, trener Russo sigurno će biti zadovoljan osvojenim bodom. Livornu je to drugi remi, Milanu tek prvi.

Na Olimpicu Lazio je poražen od Juventusa. Stara dama pokazala je kandidaturu za scudetto ove sezone. Caceres je u 72. donio prednost Juventusu, a francuski napadač David Treguet u posljednjoj minuti postavio tački na "i". Laziju je ovo prvi poraz, a Juventusu treća pobjeda i sada su prvi sa stopostotnim učinkom, no sutra svoje utakmice igraju Sampdorija i Genoa koje imaju po šest bodova iz dva meča.

Serija A, 3.kolo:
Livorno - AC Milan 0:0
Lazio - Juventus 0:2
72' - 0:1 Caceres
90' - 0:2 Trezeguet

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije