Milanu derbi, golijada na Meazzi

Pregled golova 28. kola Serije A

Milanu derbi, golijada na Meazzi

Edmir Škorić

U proteklom vikendu odigrano je svih deset susreta 28. kola italijanske Serije A, a postignuto je čak 26 golova, od čega njih sedam u Milanu na susretu Inter - Genoa (5:2).

Dakle, Inter je došao do uvjerljive pobjede nad Đenovljanima, ali nije tako izgledalo poslije prvih 45 minuta, kada su gosti imali gol prednosti. Milan je pogotkom Gennara Gattusa osvojio velika tri boda na Olimpijskom stadionu u Torinu u derbiju protiv Juventusa.

Zakazao je Napoli koji na San Paolu nije uspio slomiti otpor Brescie. Udinese je minimalno slavio protiv Barija, dok je Roma s 2:1, kao gost, bila bolja od Leccea.

Lecce - Roma 1:2

rn rn

Juventus - Milan 0:1

rn rn

Sampdoria - Cesena 2:3

rn rn

Bologna - Cagliari 2:2

rn rn

Fiorentina - Catania 3:0

rn rn

Inter - Genoa 5:2

rn rn

Udinese - Bari 1:0

rn rn

Lazio - Palermo 2:0

rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.