Milanu puni plijen na Olimpicu

12. kolo Serije A

Milanu puni plijen na Olimpicu

Edmir Škorić

Milan je uspio pobijediti u Rimu na Olimpicu Lazio sa 2:1 i tako doći na treće mjesto italijanske Serije A. Od ostalih današnjih susreta 12. kola Serije A treba svakako istaknuti gostujuću pobjedu Fiorentine u Udinama.

Rossoneri su došli i do nove pobjede, te se uistinu čini kako ovaj klub može igrati i bez Brazilca Kake. U 21. minuti Thiago Silva je doveo goste u vodstvo. Naime, Pirlo je izveo jedan slobodni udarac sa lijeve strane, a na tzv. skraćeni korner najbolje je reagirao Silva i glavom sa svega dva metra zatresao mrežu Lazija.

Milan je djelovao odlučnije od igrača u nebesko-plavim dresovima, pa je i u 35. minuti Muslera morao po loptu u vlastitu mrežu. Ronaldinho-Pato, dvojac koji u ovom trenutku čini igru Milaneza. Ovaj prvi je asistirao, a njegov mlađi kolega glavom sa šest metara pogodio. 

Lazio je u drugom poluvremenu napao i bilo je jasno da se domaći nisu pomirli sa porazom. U 59. minuti Zarate je iz kosa sa lijeve strane šutirao, no nedovoljno jako da bi se savladao Dida. Ipak, Lazio uspijeva smanjiti u 64. minuti kada je Thiago Silva pogodio, na njegovu i žalost gostiju ovaj put vlastitu mrežu.

Na drugoj strani u 80. minuti Flamini je sa 24 metra ispalio jedan projektil, a Muslera krajnjim naporom loptu izbacio u korner. Pet minuta prije kraja Matuzalem je topovski šutirao, no lopta odlazi par metara od gola Dide i bilo je jasno da gosti u Milan odlaze sa tri boda. Milan je sada treći, sa samo dva boda manje u odnosnu na drugoplasirani Juventus.

Zahvaljujući golu Vargasa iz 85. minute Fiorentina je odnijela čitav plijen iz Udina. Zaccardo i Lanzafame su bili strijelci u pobjedi Parme nad Chievom (2:0). Istim rezultatom Cagliari je slavio protiv Sampdorije. Golove su postigli Conti i Matri i to oba u zadnjih pet minuta. Važne bodove u borbi za opstanak ostvario je Bari koji je golom Allegrettija iz šeste minute pobijedio Livorno.

Najviše golova postignuto je u Đenovi gdje je Genoa bila bolja od Siene (4:2). Dva gola postigao je Hernan Crespo, te po jedan Palladino i Floccari, dok su se za goste Paolucci i Maccarone upisali u listu strijelaca.

Večeras od 20:45 igra se derbi 12. kola, i to na Meazzi gdje će vodeći Inter ugostiti Romu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.