Milenković: Možemo "zabiti" svakoj ekipi

Nakon tri godine ponovo u kadru

Milenković: Možemo "zabiti" svakoj ekipi

M. Maksimović

Ninoslav Milenković se nakon duže pauze ponovo vratio u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Jučer je u susretu s Vinodolskim bio jedini igrač koji je odradio svih 90 minuta, a ono što je najvažnije, selektor Blažević je bio zadovoljan onim što je prikazao Milenković.

Pred polazak na jutarnji trening sreli smo Ninoslava te ga upitali kakav je osjećaj biti ponovo u reprezentativnom kadru? 

"Svakako da je osjećaj jedinstven, tu sam ponovo nakon tri godine i pred nama su dvije utakmice istorijskog značaja kako za nas i naše navijače tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Dugo čekamo jedan pravi rezultat, plasman na veliko takmičenje i znamo šta se očekuje od nas, ali isto tako znamo da nas čeka jedna izuzetno teška utakmica, ali vjerujem da nismo bez šansi i da ćemo se iz Lisabona vratiti sa pozitivnim rezultatom", rekao je Milenković za naš portal. 

Kako protiv Portugala? 

"Reprezentaciju Portugala ne treba nešto posebno predstavljati, svi smo upoznati sa njihovim kvalitetima mislim da su individualno jaka ekipa, međutim, isto tako ova reprezentacija BiH je jedan izuzetno jak kolektiv, reprezentacija koja zna šta hoće i smatram da naša ofanzivna linija može bilo kojoj selekciji na svijetu zabiti gol. Utakmici ćemo pristupiti maksimalno ozbiljno i mislim da ako svi pružimo svoj maksimum, onda možemo ostvariti rezultat koji nam daje velike šanse u revanšu", rekao je Milenković i odjurio na trening.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije