Milik dokazao da ima ogromno srce
Foto: EPA

Platio operaciju igraču iz Poljske

Milik dokazao da ima ogromno srce

E. Čaušević

Arkadiusz Milik pred početak prošle sezone u Napoli je stigao kao veliko pojačanje i zamjena za Gonzala Higuaina.

Poljski napadač je odlično počeo svoju avanturu u Italiji u sjajnoj golgeterskoj formi koja je prekinuta na najgori način. Milik je doživio tešku povredu ligamenata koljena zbog koje je propustio skoro cijelu sezonu. Ovaj napadač se na teren vratio tek u finišu sezone Serije A.

Ponukan svojim iskustvom Milik je shvatio da je to vjerovatno najteža povreda koja može zadesiti fudbalera. Zbog toga je napadač Napolija odlučio da pomogne mladom 22-godišnjem poljskom igraču Konradu Nowaku koji je doživio istu povredu.

Milik je odlučio da plati čak 20.000 eura za operaciju igrača koji je velika nada u Poljskoj. Nowak je operisan u Rimu od strane ljekara koji su se brinuli i za Milika. Ovim potezom napadač Napolija je oduševio sportsku javnost diljem Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi