Milioneri prvi polufinalisti
Detalj sa večerašnjeg susreta - Shinji Kagawa proslavlja pogodak

DFB Pokal

Milioneri prvi polufinalisti

Nogometaši Borussije iz Dortmunda prvi su polufinalisti njemačkog DFB Pokala, a večeras su uspjeli eliminisati momčad Holstein Kiela. Holstein stadion ugostio je ekipe Kiela i Dortmunda, a susret je po izrazito hladnom vremenu pratilo nešto manje od 12.000 gledalaca.

Aktuelni njemački prvaci došli su do vodstva u 11. minuti. Nakon jednog centaršuta odbrana domaćih loše je reagovala, Ivan Perišić pokušao atraktivno postići gol škaricama, ali lopta odlazi prema Robertu Lewandowskom koji je neometano sa tri metra posprema u mrežu domaćih.

Sedam minuta kasnije njemački četveroligaš prima i drugi pogodak, a egzektur je ovoga puta bio Shinji Kagawa. Lukasz Piszczek lijepo je uposlio Japanca, koji sa 11 metara postiže pogodak za sigurnih 0:2. Do kraja poluvremena mreže su mirovale, da bi u drugom dijelu Dortmund preko Lucasa Barriosa i Ivana Perišića ovjerio plasman u polufinale njemačkog DFB Pokala.

DFB Pokal, četvrtfinale:
Holstein Kiel - Borussia Dortmund 0:4 (Lewandowski 11, Kagawa 18, Barrios 80, Perišić 87)








Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti