Milioneri žele otkupiti Sahinov ugovor

Žele zadržati Turčina u Dortmundu

Milioneri žele otkupiti Sahinov ugovor

Nakon što je 2011. godine napustio redove Borussije Dortmund i potpisao za Real Madrid, Nuri Sahin se nije mnogo naigrao, sve do povratka u redove Milionera, gdje je na posudbi od ove sezone. 

U prvoj sezonu u Real Madridu za koji je 2011. godine potpisao na šest godina Sahin je odigrao svega četiri susreta, ali treba istaći i da je Turčin dobar dio sezone bio povrijeđen. Nakon toga uslijedio je odlazak na posudbu u redove Liverpoola, gdje je Sahin također bio u drugom planu. 

U januaru Sahin se vratio u svoju Borussiju gdje se vratio u staru formu i sada čelnici Milionera žele da otkupe njegov ugovor od Real Madrida. "Presretan sam zbog povratka kući. Nakon svega par mjeseci u Madridu shvatio sam da želim biti samo u Borussiji," rekao je Sahin nakon povratka u redove Milionera. 

U 2013. godini Sahin je za ekipu iz Dortmunda odigrao 25 utakmica, te je upisao četiri gola i četiri asistencije. U tekućoj sezoni Sahin je odigrao deset utakmica za Milionere u Bundesligi, a u osam je bio starter. Sportski direktor Michael Zorc ističe kako je uvijek vjerovao u Sahina. 

"Uvijek sam imao dobar osjećaj kada je Nuri u pitanju. Želimo ga zadržati u ekipi i na dobrom smo putu da to uradimo," rekao je Zorc. Pretpostavlja se da će Milioneri za Sahina Madriđanima morati platiti 7.4 miliona eura. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.