Milito i službeno Interov igrač

Milito i službeno Interov igrač

E. Škorić

Na službenoj stranici milanskog Intera potvrđeno je kako je Diego Milito konačno potpisao za "plavo-crne", a osim njega iz Genoe na San Siro bi trebao doputovati i Brazilac Thiago Motta. Navodno, Genoa će za ova dva igrača svoju kasu popuniti sa više od 30 miliona eura.

Iako se znalo da Diego Milito dolazi ovog ljeta na Meacu, večeras je na službenoj stranici kluba stigla i zvanična potvrda. Posao je dogovaran još ranije, no večeras je sve finalizirano. Argentinac je ugovorom sada za Inter vezan do juna 2013. godine i Milito će biti pravo osvježenje u napadu "Nerrazzura".

Milito (30) je bio okosnica Genoe, njihov najbolji strijelac prošle sezone (24 gola), a njegov novi suigrač u napadu Zlatan Ibrahimović postigao je samo jedan pogodak više (25).

Osim Milita, Genou će Interom zamijeniti i Thiago Motta koji je "na putu" za Meacu. Oba Južnoamerikanca će Intera koštati više od 30 miliona eura, a Robert Acquafresca će poći suportnim putem. Naime nakon što je bio posuđen Cagliariju član mlade reprezentacije Švedske novi je član Genoe.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.