Milito: Messi je najbolji na svijetu

Argentinac pun hvale za sunarodnjaka

Milito: Messi je najbolji na svijetu

Edmir Škorić

Sutra navečer Nou Camp i Barcelona ugostit će milanski Inter u izravnoj borbi za naredni krug Lige prvaka. Katalonci će igrati bez svog najboljeg igrača Lionel Messija.

Lionel Messi napustio je povrijeđen stadion Athletic Bilbaa, pa je stoga prisiljen propustiti duel Barcelone i Intera koji se igra sutra na Nou Campu. Veliki je to hendikep za momčad Pepa Guardiole, svjestan je toga i Messijev sunarodnjak i član Intera, Diego Milito.

"Bez sumnje, Messi je najbolji i najodlučniji igrač na svijetu", izjavio je bivši napadač Real Zaragoze za uefa.com, te dodao.

"Izvanredan je i može svojom igrom riješiti utakmicu u bilo kojem trenutku. Igranje s njim svakog vikenda mora biti radost. Znam to jer sam imao zadovoljstvo trenirati i igrati s njim u našoj zemlji. Jako ga dobro poznajem i znam točno što je sve sposoban uraditi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.