Miljanović: Dolazak novih igrača ovisi o odlascima Alića, Hiroša ili Hadžića
Trener Kakanjaca nada se da će klub ispuniti svoj cilj i ostati u Premijer ligi

Strateg Mladosti DK za SportSport.ba

Miljanović: Dolazak novih igrača ovisi o odlascima Alića, Hiroša ili Hadžića · Intervju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja prije četiri dana krenuli su s pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi, gdje imaju samo jedan cilj, a to je opstanak u ligi.

Sigurno da se na proljeće očekuje velika borba između Mladosti, Radnika, Olimpika i Krupe za opstanak u ligi, a vidjet ćemo ko će na kraju napustiti najviši rang.

Kontaktirali smo šefa struke Mladosti, Nemanju Miljanovića, kako bi saznali nešto više informacija o samim pripremama, igračkom kadru, pripremnim utakmicama.

«Treniramo svaki dan, imamo tu i rad u teretani po grupama, dobro ide, zadovoljan sam kako to izgleda na ovom početku priprema. U Kaknju ćemo trenirati negdje pred kraj naredne sedmice, a onda je planiran odlazak u Hercegovinu, odnosno okolinu Mostara. Prije odlaska u Mostar u subotu ćemo odigrati prijateljski meč protiv Vis Simm-Bau na stadionu u Žepču. Mislim da je za 31. januar planirana utakmica protiv Željezničara. Trebali bi odigrati još dvije utakmice prije generalke, koja će biti sedam dana prije početka lige u Doboju kod Kaknja» ističe Miljanović.

Na treningu je 30-tak igrača, Nikolić je otišla, petorica su na probnom radu

«Imamo tu Smajića iz Simm-Baua, tu su Jusić i Mušija naši igrači koji su bili posuđeni u Rudar, imamo jednog stopera iz Norveške, te golmana Samira Selimovića, koji je ovdje iz Kaknja, ali je prošlu polusezonu bio u TOŠK-u. To su igrači koji su na probi, pa vidjet ćemo hoće li se neko od njih nametnuti. Kao što ste rekli otišao nam je stoper Nikolić u Zlatibor, a došla je zamjena u vidu Hreljića, koji je ovdje već igrao i on se priključio treninzima» kaže strateg kluba iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dolazak novih igrača zavisi od toga hoće li Hiroš, Alić i Hadžić napustiti Kakanj

«Sve nam ovisi o eventualne prodaje trojice igrača koje ste pomenuli, a za koje postoji interes mnogih klubova. Imali smo ponuda i za Mahmića, ali on je još mlad, mislim da će ostati tu sigurno do kraja sezone. Ako ko od te trojice napusti klub, tako ćemo i mi eventualno dovesti adekvatnu zamjenu. Vidjet ćemo u narednom periodu šta će od toga svega ispasti na kraju. Očekuje nas sigurno uzbudljiv nastavak sezone, a vjerujem da ćemo mi ispuniti naš cilj i ostati u ligi», kazao je za SportSport.ba Nemanja Miljanović trener FK Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
Seljacki klub.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi