Miljanović: Ne smijemo si dopustiti mnogo grešaka, jer će Široki to znati kazniti
Trener kluba iz Kaknja očekuje otvorenu i dobru utakmicu protiv ekipa koja je pretrpila najviše promjena u igračkom kadru u zimskoj pauzi

Strateg Mladosti DK pred duel sa timom s Pecare

Miljanović: Ne smijemo si dopustiti mnogo grešaka, jer će Široki to znati kazniti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u nedjelju će na svome stadionu dočekati ekipu Širokog Brijega na otvaranju drugog dijela sezone u Premijer ligi BiH.

Kakanjcima je cilj izboriti opstanak u ligi, s druge strane tim s Pecare ima ambicije da pokuša izboriti Evropu, iako su u prelaznom roku najviše mijenjali u igračkom kadru, od svih klubova u ligi.

Šef stručnog štaba Mladosti, Nemanja Miljanović za SportSport.ba kazao je nešto više o pripremama ekipe za nastavak sezone, novim igračima, ostanku bitnih igrača u timu, te prvom protivniku u drugom dijelu sezone.

«Pripreme smo dobro odradili, nismo imali nekih velikih povreda, zadržali smo kostur ekipe, a može se kazati da smo igrački jači nego jesenas. Ostali su nam Hiroš, Hadžić, Alić za koje je postojao interes drugih klubova. Došli su Sadiku, Šabanović, Šarić i još neki igrači, moram istaći mladog Hasana Jahića, stopera koji se nametnuo na pripremama i potpisao je ugovor s klubom, tako da sam siguran da nismo slabiji nego u prvom dijelu sezone», ističe trener Mladosti.

Prvu utakmicu protiv Širokog Brijega neće biti Alića, a upitni su još neki igrači

«Alića nema zbog kartona, te će ga zamijeniti Mahmić ili Jusić na toj poziciji, Sadiku i Šabanović su roviti, oni su u trenažnom procesu, vidjet ćemo hoće li početi od početka utakmicu, uglavnom tu su s nama imamo još dva dana do utakmice pa ćemo odlučiti. Velić još nije registriran i on neće biti na dispoziciji za ovu utakmicu. Imamo par dilema oko sastava, ali uvjeren sam da ko god dobije šansu da će je i iskoristiti, jer sada imamo i dosta jaku konkurenciju na pojedinim mjestima u ekipi» kaže Miljanović.

Široki Brijeg je dosta mijenjao u prelaznom roku, ali njihove ambicije su uvijek biti u vrhu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

«Dosta su mijenjali u ovom prelaznom roku, ali oni uvijek igraju otvoreno za gol više, to su radili i u prvom dijelu sezone, tako da vjerujem da će biti tako i u nedjelju. Široki ima uhodan sistem rada i igre, iako im je otišlo pet-šest standardnih igrača, vjerujem da će igrači koji su došli nadoknaditi taj izostanak. Očekujem tešku utakmicu, mi se borimo za opstanak, a oni za Evropu, možda je pred nama veći pritisak jer igramo i kući, te nam je svaka utakmica bitna u toj borbi za opstanak. Nama je najbitnije da nam oni ne stvore puno šansi, odnosno da ne primamo jeftine golove, kao u prvom dijelu sezone, kada smo dosta puta faktički sami poklanjali golove protivniku.Vjerujem da će biti dobra i otvorena utakmica, nadam se da ćemo na kraju mi imati više razloga za slavlje.

Mogući sastav Mladosti: Bukvić, Šabanović, Sadiku, Klisura, Mahmić, Žulj, Hiroš, Handžić, Dedić, Ćerimagić i Hadžić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MLADOST
Idemo ovo uzeti, red je početi sa pobjedom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi