Oglasio se FK Radnik, Gigović nije pošteđen: "Arbitarski diletant oštetio naš tim, ali i fudbal"

Saopštenje nakon meča s Borcem

Oglasio se FK Radnik, Gigović nije pošteđen: "Arbitarski diletant oštetio naš tim, ali i fudbal"

A. Čaušević

Dan nakon utakmice s Borcem oglasio se Radnik. 

Bijeljinci su u 24. kolu Premijer lige izgubili od Borca s 1:3, a taj susret je obilježilo kontroverzno suđenje Miloša Gigovića.

Saopštenje Radnika prenosimo u cijelosti:

"Dragi ljubitelji fudbala,

Jedna od najtežih sezona u istoriji Premijer lige BiH bliži se kraju. Kao i na sve segmente života pandemija korona virusa ostavila je velike posljedice i po fudbal u BiH. Iako sporedna, ipak, najvažnija sporedna stvar na svijetu proživljava teške trenutke.

Zdravlje sportista konstantno je ugroženo rizikom od zaraze, egzistencijalno preživljavanje klubova zbog prateće ekonomske krize dovedeno je u pitanje, a povrh svega ostali smo bez podrške najvjernijih pristalica na tribinama. Upravo onih koji bi svjedočili ovome što želimo predočiti javnosti.

Oglasi

Fudbalski klub “RADNIK“, suočavajući se sa svim izazovima, uložio je velike napore kako bi sačuvao regularnost, finansijsku održivost i sportski duh za bolja vremena koja ,nadamo se, dolaze.

Nije lako, zbijali smo redove, štedjeli i borili se. Za dignitet kluba i fudbala u BiH.

Nažalost, dešavanja u proljetnom dijelu elitnog takmičenja, nameću nam pitanje

„Da li smo pogriješili“?

Da li je put dostojanstva, poštenja i viteškog nadmetanja pogrešan put?
Da li nam slučajno sviraju penale u Mostaru i Bijeljini, baš kada sustižemo prednost protivnika?

Oglasi

Prilikom dosuđenog penala u Mostaru, naš igrač Marko Savinović je završio u bolnici sa težom povredom ključne kosti i slijedi operacija!

Da li smo slijepi na ciljano kartoniranje naših igrača? Protiv Veleža u Mostaru, sudija Musić svim našim igračima sa dva žuta kartona daje i treći kako bi bili „slobodni“ protiv velikana iz Platonove, a koji je od prošle godine ponovo član premijerligaškog društva!!! Ali velikan je velikan...

"Velikan" nikad ne ide sam. Sinoć u Bijeljinu doveo prvu sudijsku ličnost države, najpoznatijeg cirkusanta s pištaljkom, idealnog za utakmice kada vam je stalo do humora i ne navijate ni za jedan tim. Njegove odsuđene utakmice idealne su za „skrivenu kameru“!

[facebook]https://www.facebook.com/FKRadnik1945/posts/286199046425573[/facebook]

No, nažalost, ili pak na sreću, televizijske kamere u direktnom prenosu nisu bile skrivene i zabilježile su još jedan nastup Miloša Gigovića. Ovaj put ne bismo nabrajali detalje koje su vidjeli svi, a kojima je ovaj arbitarski diletant oštetio naš tim, ali i fudbal u Premijer ligi BiH.

Oglasi

Da li je "to" liga kojoj se teži?

Sinoć, na tribinama u Bijeljini, u delegaciji Borca tridesetak lica, većina spremnih na provokacije i fizički obračun sa „seljacima iz Semberije“!!!
Da li i nama trebaju "batinaši" na gostovanjima?

Konačno, da li mi, nakon osam uzastopnih svijetlih godina, od kojih dvije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pripadamo ovakvoj Premijer ligi?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako je greška igrati pošteno, pobjediti jačeg, ako je greška biti korektan i pristojan, ako je greška imati sportsku čast i dostojanstvo onda...

PROSTA IM BILA, PREMIJER LIGA", navodi se u saopštenju. 

Top Komentari

Ekspert
Sve su ljudi u pravu...ali džaba. Čovjek kažnjen 10 utakmica nakon Borac Radnik, pa još 10 nakon Borac Velež i opet ga stave da sudi Borcu. Više suspendiran, nego što sudi. Izruguje se Vico i njegovi puleni svima nama.
16 0
kibicer
Odron ste od ekipe, Borac vas raštimao, ubili vas u pojam, penal čist ko suza! Ovo je samo pravdanje za vaše loše rezultate i ništa više...pojma nemate kupusari raspali
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi