Milošević: Volio bih se vratiti na Koševo

Iskusni stoper karijeru neće nastaviti na Bilinom Polju

Milošević: Volio bih se vratiti na Koševo

Semjon Milošević karijeru neće nastaviti u redovima Čelika, no još uvijek nije poznato gdje će preseliti sa Bilinog Polja. Iskusni stoper ističe da bi mu želja bila ponovo obući dres Sarajeva, međutim ne želi se nikome nametati.

Miloševiću je istekao ugovor sa Čelikom i odlučio se napustiti Zenicu, jer ništa nije isto kao kada je tek došao na Bilino Polje.

"Kada sam došao u Čelik to je bio veoma ambiciozan projekat na čelu sa gospodinom Mirsadom Čizmom. Hvala mu na saradnji. Međutim, kada je on otišao ništa više nije bilo kao prije", rekao je Milošević za SportSport.ba na početku razgovora.

"Što se tiče mog statusa, ugovor mi je istekao. Krajnje profesionalno sam se odnosio prema obavezama u NK Čelik. Nadam se da će Uprava isto postupiti prema meni, te da će blagovremeno izmiriti svoje obaveze iz ugovora da se rastanemo prijateljski. Koristim priliku da ih ovim putem pozovem na to. Zahvaljujem se puno navijačima na podršci tokom cijelog mog boravka. Čelik zaslužuje i mora mnogo bolje", govori iskusni stoper.

Milošević je bio član generacije Sarajeva koja je u sezoni 2006/07 osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iskusnom stoperu želja je vratiti se na Koševo, no kako kaže ne želi se nikome nametati.

"Zaista neću se nikome nuditi, niti bilo šta potencirati. Moja želja jeste igrati za Sarajevo sve dok se mogu maksimalno nositi sa naporima, odnosno doprinijeti rezultatima kluba. Ne interesuje me povratak da živim od starih zasluga, jer toga u sportu nema. Ljude samo interesuje šta možeš dati na terenu", ističe Milošević, te dodaje:

"Kad se ne bude moglo, uvijek se može sjediti na Sjeveru. Ne znam šta više da kažem, sve to odlučuju drugi. Poštujem sve statove kluba, odnosno ljude koji to vode. Sarajevo će biti i postojati bez mene. Također, ako Bog da i bilježiti dobre rezultate".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.