Minimalac Basela protiv Siona, preokret Luzerna

Super liga Švicarske

Minimalac Basela protiv Siona, preokret Luzerna

Minimalnim rezultatom porazio je lider na tabeli Basel tim Siona u 21. kolu Super lige Švicarske.

Dugo su gosti odolijevali napadima Basela, ali su kapitulaciju ipak morali potpisati u 57. minutu, kada je dosuđen jedanaesterac za domaćina koji je u gol pretvorio Fabian Frei.

Basel je prvi na tabeli sa 42 boda, dok je Sion predposljednji, deveti sa 17 bodova.

U drugom meču igranom večeras Luzern je u sudijskoj nadoknadi vremena upisao trijumf nad timom Aaraua, nakon što je u dva navrata imao rezultatski zaostatak.

Aarau je poveo već u petom minutu pogotkom Ionite, dok je dvadeset minuta kasnije izjednačio Winter postavivši rezultat prvog poluvremena.

U nastavku još tri pogotka, prvo je u vodstvo došao Aarau preko Gonzalesa u 56. minutu, dok je za 2:2 pogodio Rangelov iz penala deset minuta prije kraja.

Uporni domaćin do pobjedonosnog gola došao je u samom finišu, a strijelac je bio Kahraba, također iz jedanaesterca. Luzern je ponovo drugi na tabeli sa 35 bodova, uz jedan meč više.

Super liga Švicarske, 21. kolo:

Luzern – Aarau 3:2 (Winter 26., Rangelow – pen 80., Kahraba – pen 90./Ionta 5., Gonzales 56.)
Basel – Sion 1:0 (Frei – pen 57.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti