Minimalac Basela protiv Videotona, Genku bod u Lisabonu

Minimalac Basela protiv Videotona, Genku bod u Lisabonu

Midhat Šljivak

Susreti Evropske lige u grupi G nisu donijeli naročito lijep fudbal. Basel je savladao Videoton sa 1:0, a Sporting je remizirao sa Genkom 1:1.

Sporting je u Lisabonu dočekao belgijski Genk,a na kraju su ispustili pobjedu  pobjedu u posljednjim trenucima. Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, nastavak je donio mnogo više uzbuđenja. U 59. Schaars je dobio crveni karton kod Sportina, ali uprkos igraču manje domaći su stigli do gola pet minuta kasnije. Capel je uposlio Rickyja Van Wolfswinkela koji je pogodio za vodstvo do 1:0.

Pokušao je Genk iskoristiti prednost igrača više na terenu, ali to im nije uspjelo sve do posljednje minute. Imali su nekoliko veoma dobrih prilika za postizanje gola, a do poravnanja su stigli u 90. minuti preko Pleta


Basel je  sa 1:0 savladao mađarski Videoton. I u ovom susretu je nakon prvih 45 minuta bilo neriješeno 0:0, a gol za pobjedu Basela postigao je Marco Streller u 80. minuti utakmice.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.