Minimalac Fulhama, remi na Goodisonu

Premiership, 15. kolo

Minimalac Fulhama, remi na Goodisonu

Edmir Škorić

Fulham je u 15. kolu engleskog Premiershipa došao do minimalne pobjede nad Sunderalandom, dok su na Goodison Parku bodove podijelili Everton i Tottenham.

Na Craven Cottageu sastala su se dva tima sličnih ambicija i trenutnog stanja na tabeli. Sa po nekoliko izmjena i sa jedne i sa druge strane, u odnosu na ranije utakmice. Fulham je svoj prvi i jedini pogodak postigao već u 6. minuti kada je Zamora bio strijelac. Šesti je ovo prvenstveni pogodak napadača domaćih.

Damien Duff je odradio dobar posao, dodao do Pantsila koji pronalazi Bobbyja Zamoru, a ovaj neumljivo loptu šalje u donji dio Bardsleyovog gola. Jedan od ponajboljih igrača domaćih bio je irski reprezentativac Damien Duff, koji je dobrim loptama upošljavao svoje napadače.

Darren Bent i Jones pokušavali su na sve načine pogoditi, no odbrana Fulhama bila je danas na vrhuncu. Dobre šanse za domaće propustili su Norvežanin Erik Nevland i Amerikanac Clint Dempsey. U prvom poluvremenu Anton Ferdinand ozlijedio je Nevlanda, kojeg je poslije zamijenio Gera.

Zamora je do kraja prvog dijela glavom pogodio prečku, nakon što je nadskočio Turnera. Sunderland je do kraja utakmice napadao, tražio pogodak kojim bi osvojili eventaulno jedna bod, no Mike Dean je nakon četiri minute sudačke nadokande svirao kraj i bodovi su ostali na Craven Cottageu.

Samo su dva puta prije ove utakmice igrači Fulhama poraženi na svom terenu i to za vrijeme gostovanja Arsenala i Chelsea, dok Sunderland od augusta čeka gostujuću pobjedu.

U drugom susretu odigranom na Goodison Parku Everton je uspio doći do važnog boda, budući da su gosti iz Londona do posljednjih desetak minuta imali dva gola prednosti. Za to su se pobrinuli Jermaine Defoe (47.) i Dawson (59.). Louis Saha u 78. minuti donio je tračak nade navijačima Evertona, dok je Tim Cahill par minuta prije kraja pogodio za konačnih 2:2

Premiership, 15. kolo:
Fulham - Sunderland 1:0 (Zamora 6)
Everton - Tottenham 2:2 (Saha 78, Cahill 86/ Defoe 47, Dawson 59)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.