Minimalan poraz Rome i pobjeda Juventusa

Serija A, 9. kolo

Minimalan poraz Rome i pobjeda Juventusa

Edmir Škorić

U devetom kolu italijanske Serije A Roma je poražena na svom terenu od Livorna, a minimalnu pobjedu ostvarili su igrači Juventusa na gostovanju kod Siene.

Roma je na svom Olimpicu poražena od Livorna s minimalnih 0:1. Gol odluke postigao je kapiten gostiju Tavano topovskim udarcem iz kosa sa nekih 10-ak metara pet minuta prije kraja prvog dijela. Do kraja utakmice Rimljani se nisu mogli vratiti i Livorno je glavni grad Italije napustio sa tri boda na svom kontu. Gosti su čak 25 minuta igrali bez isključenog Lucie.

Fiorentina je također s minimalnih 0:1 poražena na svom stadionu. Napoli je došao do zlata vrijedne pobjede minut prije kraja utakmice kada je Maggio pogodio. Nešto ranije gosti iz Napulja propustili su penal, tačnije napadač Fabio Quagliarella nije bio precizan.

Do minimalne pobjede došli su i igrači Palerma koji su na svom terenu golom Bova u kasnim minutama utakmice (87.) obezbijedili tri boda protiv neugodnog Udinesea. Stara dama očekivano je došla do pobjede u gostima kod Siene. Sieni je presudio Amauri dvadesetak minuta prije kraja utakmice.

Čak pet golova vidjeli su gledaoci na utakmici Cagliari-Genoa. Gosti su poveli golom Mesta u 20. minuti, da bi u 55. minuti Biondini poravnao na 1:1. Neumornu gosti iz Đenove dolaze do vodstva samo tri minute kasnije preko Floccarija, a onda Nene iz penala u 78. minuti poravnava rezultat. Potpuni preokret desio se tri minute pred kraj susreta kada je Lazzari pogodio.

Bari je golovima Barreta i Meggiorinija došao do važne pobjede nad rimskim Lazijom. Bodove spasa dobili su i igrači Atalante koji su u Bergamu s 3:1 slavili protiv Parme. Valdes je u finišu prvog dijela Atalantu doveo do prednosti pogotkom sa bijele tačke. Tribbochi je povisio u 53. minuti, a na 2:1 smanjio je mladi napadač Parme Paloschi. Ipak, sve dileme oko pobjednika rješava Peluso golom u 85. minuti za konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.