Minimalne pobjede Milana i Intera

4. kolo Serije A

Minimalne pobjede Milana i Intera

Edmir Škorić

Danas su odigrane skoro sve preostale utakmice 4. kola Serije A, još večeras sastat će se Roma i Fiorentina. Milan i Inter slavili su minimalno, Genoa je zakazala u Veroni, a Bari i Sampdorija su bili najučinkovitiji.

Nošen pobjedom na Veledromeu, Milan je danas slavio i protiv Bologne. Blijedo izdanje Rossonera, a gosti su imali bod sve do petnaest minuta prije kraja. A, onda je Clarence Seedorf, inače jedan od najboljih u redovim domaćih danas, preuzeo sve u svoje stvari. Naime, Holanđanin je prošao lijevom stranom, došao na tri metra od gola Viviano Emiliana i nekako lagano ubacio loptu u mrežu. I ovu utakmicu Leonardu nikako nije računao na Brazilca Ronaldinha. Zadovoljnog lica je Leonardo napustio San Siro.

Tešku pobjedo ostvario je i drugi milanski klub. Inter je na nezgodnom gostovanju kod Cagliarija pobijedio sa 2:1, iako su domaći poveli već u 16. minutu golom Jede iz penala. Početkom drugog dijela Diego Milito pogađa za 1:1, a par minuta poslije Milito donosi pobjedu Interu, treću za redom. Maksimalan učinak od četiri pobjede iz četiri utakmice ima Sampdorija. Danas su bili bolji od Siene rezultatom 4:1. Palombo ih je dovoe u vodstvo već u 23. minuti, Mannini povisio na 2:0 u 31, da bi rezervista Padalino dvije minute nakon što je ušao postigao pogodak za 3:0. Fini smanjuje prednost Sampdorije, ali drugim golom Padalino rješava pitanje pobjednika pet minuta prije kraja susreta.

Iako se očekivalo bolje izdanje od ekipe koja je u vrhu nakon tri kola, Đenovljani su poraženi u Veroni kod Chieva. Poveo je Chievo golom Marcolinija nakon samo pet minuta igre. Gol je pao nakon najstrože dosuđene kaznem a Bogdani minut kasnije povisuje rezultat na 2:0. Floccari također iz penala pogađa za gostujuću momčad, da bi Pellissieri postavio konačnih 3:1 u 77. minuti.

Prvu pobjedu ostavio je Bari na domaćem terenu. Pobjedom nad Atalantom Bari se popeo u sredinu tabele. Rivas, Barreto i Alvarez pogađali su mrežu gostiju u prvom dijelu, a Donati je u 61. minuti potopio goste iz Bergama, Ipak, Atalanta uspijeva bar smanjiti golom Bellinija u 85. minutu susreta. Golom Zaccarda Parma je pobijedila Palermo i još dodatno se primakla mjestu koje vodi u Evropu naredne sezone. Jedini remi bio je u Cataniji, tamo je istoimeni domaćin igrao 1:1 sa Lazijom. Martinez je doveo domaće u vodstvo, a Julio Cruz nebesko-plavima u nastavku donosi poravnanje i spašava bar jedan bod.

Rezultati 4. kola Serija A:
Napoli - Udinese 0:0 (jučer)
Juventus - Livorno 2:0 (jučer)
AC Milan - Bologna 1:0
Bari - Atalanta 4:1
Cagliari - Inter 1:2
Catania - Lazio 1:1
Chievo - Genoa 3:1
Parma - Palermo 1:0
Sampdoria - Siena 4:1
AS Roma - Fiorentina (večeras)

Poredak:
1. Sampdoria 12
2. Juventus 12
3. Inter 10
4. Genoa 9
5. Fiorentina 7 (-1)
6. Parma 7
7. Lazio 7
8. AC Milan 7
9. Bari 6
10. Chievo 6
11. Udinese 5
12. Palermo 5
13. Napoli 4
14. Roma 3 (-1)
15. Siena 3
16. Bologna 2
17. Livorno 2
18. Catania 1
19. Cagliari 1
20. Atalanta 0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.