Minnesota bolja od Dallasa, Pelicansi "slomili" 76erse u finišu

Sjajne partije Holidayja, Davisa i Cousinsa u pobjedi New Orleansa

Minnesota bolja od Dallasa, Pelicansi "slomili" 76erse u finišu

Minnesota Timberwolvesi su na svom parketu ugostili Dallas Maverickse, a u Target Centru je viđena izuzetno zanimljiva utakmica. Na kraju su domaći Timberwolvesi slavili pobjedu rezultatom 97:92.

Susret Minnesote i Dallasa je bio izuzetno neizvjestan od početka do kraja. Tome u prilog ide i činjenica da ni jedna ekipa tokom utakmice nije imala prednost veću od šest poena, te da se uglavnom gledala "rezultatska klackalica".

Ipak, domaći su u samom finišu bili staloženiji, a slobodna bacanja Gibsona i Crawforda pred kraj susreta su bila dovoljna da dođu do prednosti koja će se biti nedostižna za Maverickse, s obzirom da je sa druge strane Matthews promašio dva važna šuta za tri poena.

Timberwolvese je do pobjede predvodio sjajni Karl-Anthony Towns sa double-double učinkom od 28 poena i 12 skokova, dok je Jimmy Butler dodao 22 poena.

U ekipi Dallasa su šestorica bila dvocifrena, ali ni to nije bilo dovoljno da Teksašani izbjegnu poraz. Najefikasniji je bio Harrison Barnes sa 19 poena, po 16 su dodali Kleber i Barea, dok je 14 ubacio Matthews. Nowitzki i Ferrell su ubacili po 10 poena.

New Orleans Pelicansi i Philadelphia 76ersi su priredili pravi šou i odigrali izuzetno efikasnu utakmicu. Zahvaljujući sjajnom finišu susreta do pobjede (131:124) su došli domaći Pelicansi.

Prva četvrtina je protekla u ispitivanju snaga, da bi u finišu ovog perioda Pelicansi došli do prednosti od šest poena (32:26), kojom će ući u drugu četvrtinu.

U finišu druge četvrtine domaći dolaze do dvocifrene prednosti, pa se na odmor otišlo rezultatom 66:55 u korist Pelicansa.

Ipak, nakon sedam minuta igre u trećoj četvrtini 76ersi dolaze do preokreta i ubrzo stižu do osam poena razlike.

Iako su u zadnji period ušli sa deficitom od osam poena, Pelicansi se vrlo brzo sjajnom serijom vraćaju u vodstvo i na kraju slave pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sjajnu partiju u domaćoj ekipi je pružio Jrue Holiday koji je ubacio 34 poena. Odlični su bili i Anthony Davis sa 29 i DeMarcus Cousins sa 23 poena.
U ekipi 76ersa su briljirali JJ Redick (28 poena) i Ben Simmons (27 poena).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi