Mirabelli: Nadamo se da će Gattuso ostati 10 godina

Trajno rješenje Rossonera

Mirabelli: Nadamo se da će Gattuso ostati 10 godina

Sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli izjavio je kako bi volio da Genaro Gattuso ostane na klupi ovog kluba narednih deset godina.

Podsjetimo, Gattuso je početkom sezone na klupi Milana zamijenio Vincenza Montellu, a mnogi su smatrali da je on velika greška i da će veoma brzo biti smjenjen.

Ipak, Gattusov Milan igra veoma dobro u posljednje vrijeme i za poraz ne zna posljednjih sedam mečeva računajući sva takmičenja. Rossonere je to postavilo na 8. poziciju Serije A sa 35 bodova i sa realnim šansama da se domognu Evropa lige naredne sezone.

"Nadam se da će on ostati u Milanu narednih deset godina. Ne razmišljamo u pravcu mijenjanja Gattusa. Donijeli smo našu odluku kada smo ga postavili na klupu Milana. Možda je to u vašim očima bilo kockanje sa neše strane, ali vlasnici kluba su nam rekli da moramo dovesti najbolju moguću zamjenu za Montellu. Izabrali smo Gattusa jer mislimo da bi on mogao ostati dugo vremena", rekao je Mirabelli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti