Barcelona želi Olma, Pjanić ponuđen Leipzigu, ali nije jedini
FOTO - EPA

Transfer špekulacije

Barcelona želi Olma, Pjanić ponuđen Leipzigu, ali nije jedini

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti redove Barcelone.

Veznjak našeg nacionalnog tima prošlo ljeto je iz Juventusa stigao u Barcelonu. Očekivalo se da bude jedan od važnijih igrača u timu Ronalda Koemana, no očekivanja se nisu ostvarila.

Pjanić se nije najbolje snašao, a kako se bližio kraj sezone bilo je jasno da u budućnosti nizozemski stručnjak neće računati na usluge bosanskohercegovačkog reprezentativca.

Navodno su iz Barcelone ponudili Pjaniću i raskid saradnje do kojeg nije došlo, a u posljednje vrijeme se sve više špekuliše sa imenima klubova u kojima bi mogao nastaviti karijeru.

Povezuje se Pjanić sa Juventusom, Interom i Tottenhamom, a posljednje informacije iz Španije govore da će ga Barcelona pokušati iskoristi u misiji dovođenja "odbjeglog sina" Danija Olma.

Pojedini španski mediji tvrde da Barcelona svim silama u svoje redove iz Leipziga želi dovesti Olma koji je kao 15-godišnjak napustio čuvenu La Masiju i preselio se u Zagreb, tačnije u Dinamo.

Barcelona je njemačkom klubu navodno spremna ponudi Martina Braithwaitea, Samuela Umtitija i Pjanića za Olma. Naravno, i određeni dio novca bio bi uključen u ovu razmjenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao u razmjeni sa Juventusom za Arthura Mela, a u dresu katalonskog tima odigrao je 30 utakmica i nije imao učinka.

Ugovor sa Barcelonom veže ga na još tri sezone, a godišnja plata mu je nešto veća od osam miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jasminn
Koliko god da je Olmo dobar a odličan je, ali sta ce im? Jedino ako Mesi i Grizman odu. Svaki dan neka novost koliko slabo stoje finansijski i koliko su zaduzeni i onda oni hoce da kupe igraca na poziciji na kojoj su trenutno najjači. A veznjaka igrat ce Busketc, lijevog beka Alaba jod nekih 10ak godina. Odlična strategija
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi