Pjanićev zaštitni znak u Barci je utihnuo: Dok je Messija ne preostaje mu ništa drugo nego da odšeta

Bilo daleko ili blizu od kaznenog ništa se ne mijenja

Pjanićev zaštitni znak u Barci je utihnuo: Dok je Messija ne preostaje mu ništa drugo nego da odšeta

Admin Čaušević

Već godinama Miralem Pjanić slovi za jednog od najboljih izvođača prekida na svijetu, a prekidi su na neki način postali njegov zaštitni znak te uz odličnu tehniku i najjače oružje. 

Dok je istovremeno bio na terenu s Cristianom Ronaldom Pjanić je uglavnom sa strane gledao kako sve slobodnjake u opasnoj zoni praktično izvodi Portugalac ili Paulo Dybala, ukoliko je o poziciji koja više odgovara ljevaku.

Pjanić ni u Barceloni nema priliku da promoviše svoj zaštitni znak i čini se dok je istovremeno s Leom Messijem na terenu priliku za to neće ni imati. 

U finišu prvog poluvremena meča protiv Cadiza za Barcelonu je dosuđen slobodan udarac koji više odgovara dešnjaku i idealan je za dobar centaršut. 

Pjanić se našao u blizini prekršaja, međutim lopti je odmah prišao Messi i bh. reprezentativcu nije preostalo ništa drugo nego da odšeta. 

[streamable]https://streamable.com/wcfu34[/streamable]

Oglasi

Inače, Mire je jučer bio vrlo dobar u prvom poluvremenu, ali ga je Ronald Koeman svejedno na odmoru ostavio u svlačionici.

"Pjanić treba popraviti ritam protoka lopte, znati svoju poziciju. Ako zamijenite igrača onda mislite da je to što je bio loš u prvom poluvremenu, ali nije tako. Ni drugi nisu podigli ritam utakmice", kazao je Koeman.

Dodao je i šta je htio postići s ubacivanjem Ousmanea Dembelea umjesto bh. reprezentativca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messija smo pomjerili na poziciju 'desetke' i otvorili samo prostor da Dembele može imati širinu. Zato je izmjena napravljena", dodao je Nizozemac.

Na kraju se ispostavilo da je Koeman pogodio s izmjenom i promjenom formacije jer Barcelona zaigrala bolje u nastavku te ostvarila pobjedu s ubjedljivih 3:0.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Nije isto kad ti prednost uzima neko ko je bolji u izvodjenju istih, a ne ko je losiji. Bosnjo napaceni...
3 2
Zulfikar
Mora biti bezobrazan i na silu uzeti loptu jos se izderati , a onda i zabiti golcinu sa 25 m.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi