Miralem Pjanić: Dragulj evropskog fudbala
Miralem Pjanić

U izboru UEFA-e

Miralem Pjanić: Dragulj evropskog fudbala

Mladi, 19-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić nalazi se među najvećim nadama evropskog fudbala u ovom trenutku, ako je suditi prema analizi UEFA-e.

Svojim je igrama ove sezone u dresu francuskog Lyona i reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić pokazao da je sigurno jedan od najvećih evropskih, pa i svjetskih talenata u ovom trenutku.

U analizi UEFA-e, reprezentativac Bosne i Hercegovine nalazi se na čelu liste igrača, koji bi u narednim sezonama trebali postati vrhunske zvijezde!

"Reprezentativac Bosne i Hercegovine tražio je od Juninha Pernambucana dozvolu da u Lyonu uzme njegov dres sa brojem osam na leđima. Juninho mu je dao blagoslov, a Pjanić je nastavio tamo gdje je Brazilac stao. Pravi playmaker sredine terena, najjače oružje ima u izvođenju slobodnih udaraca i kornera. Pravi maestro sredine terena", opisuje novinar UEFA-e igru mladog Bosanca.

Lista najvećih evropskih fudbalskih talenata u izboru UEFA-e

Holger Badstuber     (20 godina, Bayern)
David De Gea        (18, Atlético Madrid)
Alan Dzagoev         (19, CSKA Moskva)
Eyal Golasa        (18, Maccabi Haifa)
Emiliano Insúa        (20, Liverpool)
Stevan Jovetić        (19, Fiorentina)
İsmail Köybaşı        (20, Beşiktaş)
Eliaquim Mangala    (18, Standard Liège)
Thomas Müller        (20, Bayern)
Miralem Pjanić        (19, Olympique Lyonnais)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.