Miralem Pjanić mijenja Mismovića
Miske pauzira iz predostrožnosti

Pred utakmicu protiv Selekcije novinara

Miralem Pjanić mijenja Mismovića

Zvjezdan Misimović, veznjak Wolfgsburga i u ovom trenutku jedan od najboljih play makera na planeti vjerovatno neće nastupiti u sutrašnjoj utakmici koju će naša A reprezentacija odigrati protiv Selekcije novinara (20.15 sati).  

Selektor Miroslav Ćiro Blažević najavio je kako će umjesto Misimovića mjesto u veznom redu zauzeti Miralem Pjanić, naš dragulj koji nosi dres francuskog Lyona.

„Nećemo rizikovati sa Misimovićem, jer nam je on važniji u utakmici protiv Omana. Vidjećemo još na popodnevnom treningu, ali je izvjesnije da će Misimović ostati na klupi, a da će u početnoj postavi zaigrati Pjanić“, rekao je selektor Blažević.

Selektor našeg nacionalnog tima potvrdio je da će susret sa Selekcijom novinara propustiti i Emir Spahić, koji će takođe biti na poštedi, ali će prema selektorovim riječima i on sjediti na klupi za rezervne igrače. 

Iako je riječ o prijateljskoj, odnosno revijalnoj utakmici Blažević poziva na oprez.

„Učinićemo sve da to ne bude revijalna utakmica i da svi oni koji dođu na Koševu uživaju u lijepim potezima i nadam se pobjedi mojih izabranika“, naglasio je Ćiro.

Bh. reprezentativci danas od 18 sati treniraće na Grbavici, a nakon svečanog ručka u shoping centru Merkur, Ćirini „zmajevi“ posjetiće Parlament BiH, gdje će ih primiti Beriz Belkić, Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije