Mirallas: Januzaj ne zaslužuje da ide s nama u Brazil

Mirallas: Januzaj ne zaslužuje da ide s nama u Brazil

Fudbaler Evertona i reprezentacije Belgije Kevin Mirallas rekao je da Adnan Januzaj ne zaslužuje da ide s reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo u Brazil. 

Mladi igrač Manchester Uniteda porijeklom sa Kosova obznanio je prije nekoliko dana svoju definitivnu odluku da će u budućnosti igrati za reprezentaciju Belgije. 

Selektor Belgije Marc Wilmots oduševljeno je pozdravio Januzajevu odluku, te je najavio da će ga vjerovatno uvrstiti na spisak reprezentativaca za Mundijal u Brazilu. 

"To su dobre vijesti za belgijski fudbal, jer je Januzaj sjajan igrač. Ali, kao što mnogi ljudi kažu, možda ne zaslužuje da ide sa nama u Brazil, jer ne poznaje grupu, a i nije igrao mnogo za Manchester ove  sezone". 

"Također, na njegovoj poziciji imamo nekoliko odličnih igrača, tako da će mu biti teško da odmah pokaže da je spreman da igra ozbiljnu ulogu u nacionalnom timu. Nije standardan ni u klubu, pa je bolje da se fokusira za naredno Evropsko prvenstvo", rekao je Mirallas za belgijske medije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.