Miroslav Klose lovi Ronaldov rekord na SP

Klose u prilici da uđe u historiju

Miroslav Klose lovi Ronaldov rekord na SP

Miroslav Klose će odigrati svoje posljednje Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Napadač Lazija i njemačke reprezentacije tamo će imati priliku zlatnim slovima upisati svoje svoje ime u historiju prvenstava i tako krunisati reprezentativnu karijeru na najbolji mogući način.

Nakon što su sa spiska otpali Mario Gomez i Kevin Volland, Miroslav Klose je ostao udarna igla napada Elfa na Mundijalu. Vremešni Klose, koji prkosi svojim godinama, već dugi niz godina važi za veliku napadačku uzdanicu Elfa, a u Brazilu će imati priliku i da se upiše u historiju.

Ukoliko Klose postigne dva gola prestići će legendarnog Ronalda i postati najbolji strijelac Svjetskih prvenstava svih vremena. Ronaldo je u svoja četiri nastupa na Svjetskim prvenstvima odigrao 19 utakmica i postigao 15 golova. Međutim, treba istaći da je Brazilac na prvenstvu 1994. godine kao 18-godišnjak presjedio na klupi sve utakmice.

Predstojeći Mundijal će Kloseu biti također četvrti. Miro Klose je u dosadašnja tri odigrana prvenstva, na kojim je sakupio 19 nastupa kao i Ronaldo, postigao 14 golova i na vječnoj tabeli najboljih strijelaca SP svih vremena dijeli mjesto sa svojim sunarodnjakom Gerdom Muellerom. Ronaldo ima prosjek od 0.79 golova po utakmici, dok je Kloseov prosjek za nijansu slabiji i on iznosi 0.74.

Njemačkoj će protivnici u grupi G biti Portugal, Gana i SAD i realno je za očekivati da će Klose na Mundijalu postići minimalno dva pogotka i tako postati najbolji strijelac SP svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.