Mirsad Bešlija dvije godine u Želji
Nakon osam godina Bešlija opet na Grbavici

Prva lasta sletjela na Grbavicu

Mirsad Bešlija dvije godine u Želji

Kao što je i najavljeno na jučerašnjoj prozivci, danas je Željezničar dobio prvo pojačanje za proljetni dio Premijer lige BiH, a riječ je o igraču koji je jedno vrijeme nosio plavi dres.

Dvogodišnju vijernost sa premijerligašem sa Grbavice danas je potpisao Mirsad Bešlija, a prilikom parafiranja ugovora, Bešlija je iskazao zadovoljstvo što će ponovo nositi dres kluba u kojem je stekao potpunu afirmaciju i iz kojeg je otišao u pečalbu.  

Podsjetimo, Bešlija je na Grbavicu stigao 2000. godine iz visočke Bosne. Samo u jednoj sezoni u plavom dresu pokazao je svoj raskošni talenat, pa je godinu dana kasnije, u julu 2001. godine prešao u belgijski Genk, gdje je za pet godina odigrao 131 utakmicu i postigao 32 gola. Dobri nastupi u Genku otvorili su mu vrata škotske lige, pa je preselio u Hearts, a škotski klub je Genku platio obeštećenje od 850.000 funti (1.22 miliona eura).

Ipak, naš internacionalac nije se snašao u Škotskoj, pa je 2007. godine otišao na posudbu u Saint Truiden. Krajem prošle godine Hearts je raskinuo ugovor sa Bešlijom, koji je izrazio nadu da će se u dresu Željezničara vratiti u staru formu. Bešlija je za našu A reprezentaciju odigrao 25 susreta i postigao dva gola.

Uprava Željezničara nastavila je pregovore sa Damirom Memiševićem i Nedžadom Serdarevićem, a u narednim danima znaće se hoće li ova dvojica fudbalera stići na Grbavicu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.