Mirvić povrijeđen, Radeljić na poštedi
Mirviću je odmah na terenu ukazana pomoć

Nevolje za Blažević uoči Belgije

Mirvić povrijeđen, Radeljić na poštedi

Dan uoči okupljanja fudbalske A reprezentacije BiH, koja će od ponedjeljka u Sarajevu početi pripremati za dvomeč sa Belgijom (28. marta u Genku i 1. aprila na Bilinom polju), selektor Miroslav Ćiro Blažević dobio je još dvije nepovoljne informacije kada je u pitanju njegov igrački kadar.

Damir Mirvić, stoper belgijskog Roeselarea subotnji susret protiv Mechelena okončao je ranije zbog povrede butnog mišića, dok je Ivan Radeljić (Energie Cottbus) bio na poštedi.   

Roeselare je pred domaćim navijačima slavio minimalnu pobjedu protiv Mechelena (1:0), a Mirvić je igru napustio u 42. minuti, nakon što je dobio udarac u butni mišić desne noge. Odmah nakon toga pregled su izvršili klupski liječnici, a prve prognoze govore da nije u pitanju ozbiljnija povreda i da bi naš defanzivac trebao biti na raspolaganju selektoru Blaževiću tokom prirpema za Crvene đavole.

Mirvić je u popodnevnim satima stigao u Sarajevu, a odmah po zaduženju reprezentativne opreme pregledat će ga i doktor našeg nacionalnog tima te utvrditi stvarnu dijagnozu.

Sa druge starne, Radeljić je propustio duel Cottbusa protiv Koelna u kojem je njegov tim poražen rezultatom 0:2. Prema pisanju njemačkih medija naš reprezentativac je bio pošteđen zbog lakše povrede, a trener Bojan Prašnikar nije želio rizikovati pogoršanje situacije.

Inače, reprezentativci BiH selektoru Blaževiću trebali bi se javiti sutra do 13 sati, a prozivka je zakazana u hotelu Hercegovina na Ilidži. Prvi trening naši reprezentativci odradiće sutra naveče na satdionu Koševo. Kako sada stvari stoje na okupljanju se neće pojaviti samo Elvir Rahimić, čiji CSKA sutra igra protiv Tomska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.