Mirza Alihodžić uvijek uz svoje Sarajevo
Mirza Alihodžić ne propušta utakmice svog Sarajeva

Unatoč hendikepu s kojim se bori od 1995. godine Mirza je uvijek uz svoj klub

Mirza Alihodžić uvijek uz svoje Sarajevo

Mirza Alihodžić 1995. godine je u Sarajevu stradao od snajperskog hica. Od tada je prikovan za invalidska kolica i njegov život umnogome se promijenio. No, ni to ga ne sprečava da svoj omiljeni klub FK Sarajevo prati čak i na gostovanjima.

"To je ljubav koja se ne da riječima opisati" - govori Mirza. "Ni kolica ni bilo šta drugo ne mogu me spriječiti da budem uz svoje Sarajevo. Od 1995 otkad me pogodio snajper prikovan sam za kolica, ali kao što rekoh, to ne mijenja ništa. Uvijek sam uz svoj klub"

Nedavno smo imali primjer dvojice navijača Veleža Elmedina Eminovića i Sanela Hrnčića koji imaju isti hendikep kao Mirza, no snaga njihovog duha je jednako jaka i ništa ih ne može spriječiti da bodre svoj klub.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mbape
Da ti dragi Allah da zdravlja, još puno utakmica pratio. Naprijed Sarajevo
42 2
ratip irats
Svaka čast...
27 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi