Mirza Čakić u Francuskoj?

Napušta Bosnu

Mirza Čakić u Francuskoj?

Kako je iza nogometaša visočke Bosne sjajna sezona i treće mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH, tako se već počelo špekulisati o mogućim odlascima iz Bosne.

 Jedan od najboljih, ako ne i najbolji, nogometaša visočke ekipe Mirza Čakić mogao bi zaigrati u francuskoj Drugoj ligi, njegove sjajne igre ove sezone na velikom broju pozicija omogućile su mu i da asistira, ali i da postiže pogotke.

Tako je proslavljeni reprezentativac bivše Jugoslavije inače rođeni Visočanin Slaviša Vukičević, doveo menadžere iz Francuske kako bi gledali Čakića, a oni nisu ostali ravnodušni.

"Moje dobre igre ove sezone nisu ostale nezapažene, tako su ljudi iz Francuske koje je doveo bivši fudbalski as Slaviša Vukičević pokazali interesovanje za mene i ponudili mi da igram u francuskoj drugoj ligi, što bi za mene bio veliki izazov. Do kraja ovog mjeseca najvjerovatnije ću otići na probu u neki od klubova francuske Druge lige. Mada ništa još nije konkretizovano.", tvrdi Čakić.

Mirza ima ponude i iz Prve lige Federacije ali i iz Premier lige BiH, mada bi on čini se najviše želio ostati u Visokom.

"U Visokom mi je najljepše, to je moj grad i sigurno da bi mi bilo najlakše kad bih ostao ovdje. Osim ponuda koje sam naveo, ja istovremeno pregovaram i s Upravom Bosne i ukoliko oni ispune moje uslove, ja ću najvjerovatnije ostati još najmanje jednu godinu u Visokom.", rekao je on.

Ukoliko bi Čakić napustio Bosnu, to bi sigurno bio veliki hendikep za Visočane, a ukoliko bi ostao bar još jednu sezonu onda bi to zasigurno zadovoljilo veliki broj navijača Bosne kod kojih Čakić jedan od omiljenih igrača, i pomoglo Bosni da ispuni zadati cilj a to je ulazak u Premier ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.