Miše: Borac je favorit, ali se nadamo pozitivnom rezultatu

Vitežani dočekuju lidera prvenstva

Miše: Borac je favorit, ali se nadamo pozitivnom rezultatu

Nogometaši Viteza u posljednje vrijeme igraju sjajno, uvezali su dvije uzastopne pobjede, te su pobjegli sa začelja tabele i polako, ali sigurno idu ka sredini tabele, gdje im je po kvaliteti i igrama u ovoj sezoni sigurno i mjesto.

Vitežani će u nedjelju ponovo biti domaćini ovaj put ekipi Borca iz Banja luke koja je lider prvenstva, te u Zenicu dolazi po pobjedu kako bi ispravili kiks iz prošlog kola kada kod kuće nisu uspjeli savladati zenički Čelik. 

Domaćini se nadaju nastavku pozitivne serije dobrih i rezultata, a pred narednu utakmicu trener Viteza Ante Miše umjereni je optimista.

"Kad pogledamo stanje na tabeli bodovni učinak Borca i Viteza, moramo kazati kako je Borac favorit u ovoj utakmici. Oni su lideri prvenstva, igraju najbolji nogomet što pokazuju i njihovi dosadašnji rezultati. Naša prednost je to što u utakmicu ulazimo rasterećeni, svaki pozitivan rezultat za nas će biti uspjeh. Mi smo, neću reći u uzlaznoj putanji kada je u pitanju forma, ali imamo dvije pobjede za redom, što nam daje određenu nadu da bi u utakmici protiv Borca mogli izboriti dobar rezultat. Gledajući nekoliko utakmica Borca, mogu kazati da se radi o jednoj odličnoj i kvalitetnoj ekipi, u kojoj igraju iskusni igrači, od kojih je šest preko 30 godina, Stokić i Radulović imaju po 26 godina, zatim i tri mlada reprezentativca BiH, tako da stvarno imaju jedan pravi kvalitet i nije čudo da su na prvom mjestu. Mi smo pogotovo poslije utakmice s Travnikom u jednom samopouzdanju, gdje smo i nakon utakmice sa Zvijezdom bili još agresivniji. Vidim neke stvari na kojima ćemo pokušati graditi našu igru protiv Borca, ali to ću zadržati za sebe. Radit ćemo do utakmice i nadam se da ćemo uz podršku publike, uz jedno maksimalno zalaganje, naravno, dati sve od sebe i rezultat ne bi trebao izostati", kaže bivši trener Hajduka.

Protiv Borca nema problema s igračkim kadrom.

"Ja moram kazati da je stanje jako dobro, niti jedan jedini igrač nije povrijeđen, svi su na dispoziciji i željno očekuju utakmicu. Na žalost, može igrati samo 11 igrača, a 18 biti u zapisniku. Igrači koji neće biti u konkurenciji ovoga puta moraju nastaviti dalje naporno raditi i pokušati se izboriti u narednim utakmicama za određenu minutažu. Nadam se da oni koji dobiju šansu u nedjelju da će opravdati povjerenje, te da će iz utakmice u utakmice opravdati svoje mjesto u ekipi", završio je razgovor Ante Miše koji je preporodio igru Viteza otkako je preuzeo ekipu prije dva kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Viteza i Borca igra se u nedjelju na Kamberovića polju u Zenici s početkom u 13 sati.

Vjerovatni sastav Viteza: Perković, Jurčević, Branković, Imamović, Brekalo, Kapetan, Dedić, Jurić, Šišić, Vidović i Smriko.Vitežani dočekuju lidera prvenstva

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.