Miše: Na proljeće krenuti ka sredini tabele

Vitežani na kraju polusezone

Miše: Na proljeće krenuti ka sredini tabele

Nogometaši Viteza, novog člana Premijer lige, od ove sezone pobrali su simpatije svih zaljubljenika nogometa u BiH svojim igrama u prvoj polusezoni. 

Vitežani su demonstrirali otvoren i napadački nogomet, ne podcjenjujući nijednu ekipu, ali i na terenu bez velikog respekta. Igrama u finišu polusezone pokazali su da možda zaslužuju i bolji plasman od 11. pozicije na tabeli, koja im garantuje opstanak u Premijer ligi i naredne sezone što je cilj kluba u prvoj sezoni u najjačem rangu takmičenja u našoj zemlji.

Preporod ekipe Viteza kao što smo već pisali desio se dolaskom hrvatskog stručnjaka Ante Mišea, koji je kvalitetu ekipe podigao na veći nivo, što se osjetilo i na rezultatima. Vitežani će zimsku pauzu provesti radno, kao što su za naš portal iz rukovodstva kluba najavili, biće pojačanja u ekipi, ali i odlazaka pojedinih igrača koji nisu ispunili očekivanja.

Trener Viteza siguran je da će na proljeće njegova ekipa biti još bolja, kvalitetnija i igrački ojačana, te da će još popraviti plasman na tabeli.

"Svakako da smo sjajnim igrama u finišu polusezone napravili iskorak na tabeli i znatno se udaljili od mjesta koja naredne sezone vode u niži rang. Kada sam dolazio na pregovore oko preuzimanja Viteza bio sam pomalo skeptičan, ali kada sam se uvjerio koliko ljudi ulažu u klub i vole ga nisam se nimalo dvoumio nego smo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo. Vitez ima poletnu ekipu, koja još ima dosta prostora za napredak i dosta utakmica u ovoj polusezoni su zbog nedostatka sreće, te neiskustva za ovaj rang takmičenja gubili u posljednjim minutama", kaže nekadašnji trener i igrač Hajduka.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Zimsku pauzu će provesti radno, ekipa će se dodatno ojačati pred nastavak prvenstva.

"Naša želja je da u svakoj liniji dovedemo po jednog igrača, mislim da je to realno i da je potrebno ekipi da se osvježi i još ojača. Mi se ne zadovoljavamo trenutnom pozicijom na tabeli, svjesni smo u svoje kvalitete i potencijal, te sam siguran da ćemo na proljeće nastaviti sa dobrim igrama i sezonu završiti u sredini tabele gdje nam je po kvaliteti sigurno i mjesto", kazao je Miše, stručnjak koji je donio nešto novo u Premijer ligu i ekipu Viteza, što svakako treba da raduje sve ljubitelje nogometa u našoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.