Misimović donio Wolfsburgu odličan rezultat
Džeko i Misimović su podijelili radost

Liga Evrope

Misimović donio Wolfsburgu odličan rezultat

Odigrane su prve četiri utakmice osmine finala Evropske lige u nogometu u kojima su ponovo zapažen nastup imali bh. reprezentativci.

Wolfsburg je napravio odličan rezultat u prvoj utakmici u Kazanu protiv ruskog prvaka Rubina (1:1), a nakon odličn epartije Miralema Pjanića sinoć, večeras je Zvjezdan Misimović odigrao odlično, a  igra Edina Džeke također može dobiti veoma visoku ocjenu.

Prvo poluvrijeme je Wolfsburg bolje otvorio, napravio nekoliko poluprilika, ali se nakon dvadeset minuta Rubin počeo otvarati i preko kontra napada dolaziti u proliku za gol. Iz jedne takve domaći tim dolazi u vodstvo preko Noboe u 29. minuti. Wolfsburg je do pouvremena pokušao poravnati, ali bezuspješno.

U nastavku utakmice mnogo bolja igra Wolfsburga. Zvjezdan Misimović je nagovijestio odličnu igru kada je početkom drugog dijela iz kornera pogodio prečku. Bio je to samo uvod u ono što će naš genijalac napraviti u 67. minuti. Iz odlične akcije u kojoj je sudjelovao i Edin Džeko, Miske je zabio za 1:1.

Wolfsburg nije posustajao i preko Misimovića i Džeke, uz pomoć Martinsa radio je velike probleme domaćem timu. 15 minuta prije kraja Misimović je iz slobodnjaka uzdrmao mjesto gdje se spajaju prečka i stativa. Do kraja utakmice nije bilo prilka za promjenu rezultata, tako da su utakmicu zadovoljniji napustili igrači njemačkog prvaka.



Hamburg je bio bolji od Anderlechta sa 3:1. Domaći tim je oldično otvorio utakmicu, napravio nekoliko izglednih prilka, a Joris Mathijsen u 23. minuti dovodi tim Bruna Labbadije u vodstvo. U 40. minuti utakmice Rud Van Nistelrooy je povisio na 2:0, da bi na isteku prvog dijela Legear smanjio na 2:1. U 76. minuti je ponajbolji igrač HSV-a David Jarolim povisio na 3:1 i donio njemačkom timu velo dobar rezultat pred uzvrat u Briselu.

Agoniju madridskog nogometa nastavio je i Atletico, koji je odigrao samo 0:0 protiv Sportinga na Vicente Calderonu, iako su skoro sat vremena igrali s igračem više, nakon isključenja Grimija.

Lille je golom Hazarda u 84. minuti utakmice došao do veoma vrijedne pobjede nad Liverpoolom. Redsi su u prvom dijelu propustili nekoliko prilika, ali nisu uspjeli doći do gola. Pogodak Lillea bio je više plod nesmotrenosti  odbrane Redsa na čelu s golmanom Reinom, koji nisu dobro pročitali slobodan udarac Hazarda.

Rubin - Wolfsburg 1:1 (Noboa 29/ Misimović 67)

Sastavi:
RUBIN: Ryzhikov - Ansaldi, Navas, Orekhov, Salukvadz - Kasaev /od 84. Portnyagin/, Noboa, Sibaya /od 79. Murawski/, Kabze - Bukharov, Karadeniz /od 81. Balyaykin/.
WOLFSBURG: Hitz - Schafer, Riether, Madlung, Pekarik - Gentner, Misimović, Josue, Hasebe - Džeko, Martins /od 83. Dejagah/.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.