Misimović i Pjanić među najboljima
Misimović je odličnom igrom protiv CSKA pobrao pohvale

Liga prvaka

Misimović i Pjanić među najboljima

Najutjecajniji svjetski nogometni portal Goal.com je izabrao najbolji tim prvog kola Lige prvaka. Misimović i Pjanić nisu ušli među najboljih jedanaest igrača, ali su izabrani među 18 najboljih igrača prvog kola. Ipak, i ovaj izbor može zadovoljiti Misimovića i Pjanića s obzirom da jedan Raul koji je postigao gol nije našao svoje mjesto među izabranim igračima.

U formaciji 4-4-2 svoje mjesto našli su Gianluigi Buffon iz Juventusa na golu, dok su ispred njega u odbrani svoje mjesto našli  Olof Melberg iz Olympiakosa kao desni bočni, dok je na kontra strani postavljen  Pjanićev suigrač Aly Cissokho. Dva štopera su iz ljutih milanskih rivala Alessandro Nesta iz Milana i Cristian Chivu iz Intera .

Vezni red čine Cristiano Ronaldo na desnoj strani i mladi igrač minhenskog Bayerna Thomas Mueller na lijevoj strani. Dva srednja veznjaka su Xavi Hernandez i Fernando iz Bordeauxa. Ipak, ne možemo se oteti dojmu da je Misimović, ali i Pjanić bolje rješenje u vezi od Fernanda, ali i od Xavia koji nije odigrao na razini iz prošle sezone. Njegov izbor je odredilo vjerovatno njegovo nešto zvučnije ime.

Napadački dvojac čine Filippo Inzaghi koji igrao kao u najboljim danima i Misimovićev suigrač Grafite koji je sa svoja tri gola pomogao Wolfsburgu da dođe do prve pobjede u Ligi prvaka u historiji.

Ovakvi izbori su uvijek stvar ličnog ukusa pojedinca ili pojedinaca koji sastavljaju timove kola ili sezone, ali priznanja našim igračima trebaju da nas raduju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.